Dorel-Schiopu-referitor-la-posibila-sa-reintoarcere-in-PRM-----Pana-inainte-de-Craciun--prin-luna-decembrie--voi-da-un-raspuns-clar--public----

9 Mai este (mai ales) Ziua Independenței României

”Se pare că, preocupați să celebrăm Ziua Europei, am uitat că data de 9 mai are, pentru România, o semnificație mai importantă: Ziua Independenței! Singura manifestare (probabil) dedicată Independenței din Valea Jiului s-a desfășurat în foaierul Teatrului Dramatic ”Ion D. Sîrbu” în organizarea Cercului ”Cultul Eroilor” format din 30 de elevi foarte deștepți și foarte inimoși de la Colegiul Național Mihai Eminescu din Petroșani. În cadrul evenimentului, o expoziție – colocviu cu titlul ”România sub semnul Independenței” au fost pregătite și prezentate 20 de planșe cu cele mai importante personalități și evenimente care au dus la neatârnarea țării noastre”, susține secretarul executiv al Filialei Județene  Hunedoara a A.N. Cultul Eroilor ”Regina Maria”, Dorel Șchiopu, într-o declarație de presă.

Și poate are dreptate, dacă ne uităm la sărăcia de evenimente din Valea Jiului

La evenimentul amintit de Șchiopu au participat din partea Colegiului Național ”Mihai Eminescu” dl. profesor Alexandru Lăutaru (directorul acestuia) și dl. profesor Gilbert Danciu, iar din partea Filialei Județene Hunedoara a A.N. Cultul Eroilor ”Regina Maria” secretarul executiv amintit și de Sorel Dușa, membru în biroul executiv al acestei filiale.

Alexandru Lăutaru le-a vorbit elevilor de la Cercul ”Cultul Eroilor” despre importanța momentului istoric ”9 mai 1877” în dezvoltarea ulterioară a țării noastre, i-a felicitat pentru inițiativă, i-a încurajat să continue cu activități dedicate memoriei înaintașilor noștri și i-a asigurat de sprijinul conducerii colegiului și al inspectoratului județean școlar.

Secretarul executiv al A.N. Cultul Eroilor le-a amintit celor prezenți că la 9 mai se împlinesc 100 de ani de la trecerea în veșnicie marelui poet George Coșbuc, cel supranumit ”poetul țărănimii”. Ca un argument în acest sens și ca o contribuție la evenimentul dedicat independenței, Șchiopu a recitat poeziile ”Cântecul redutei” și ”Scara”, exprimându-și convingerea că aceste veritabile bijuterii literare vor fi un motiv pentru copii pentru a-l căuta și redescoperii pe acest minunat poet dar și pentru a afla mai multe despre Războiul de Independență.

N.T.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *