minge fotbal

AJF a stabilit calendarul sezonului de primăvară

Noua conducere a Asociației Județene de Fotbal (AJF) Hunedoara  și-a început în forță activitatea. În prima reuniune a Comitetului Executiv (CEX) al AJF Hunedoara, au fost puse la punct ultimele detalii legate de începerea returului în fotbalul mic, dar și de noile competiții: „Transformă ulița în stadion” și „Memorialul Mircea Sîrbu”.

În returul sezonului competițional 2017 – 2018 AJF Hunedoara se vor organiza două noi competiții județene de fotbal juvenil. Prima se numește „Transformă ulița în stadion” și se adresează copiilor din comunele județului Hunedoara, mai exact juniorilor C, elevi până în clasa a VIII-a. Este vorba, mai exact, de o competiție între școlile din zonele rurale, care se va desfășura pe grupe întocmite pe criterii geografice, cu o componență, în principiu, de câte patru sau cinci echipe. Fazele preliminarii ale competițiilor se vor desfășura în perioada vacanței de primăvară a elevilor, între 2 și 14 aprilie, iar ultimul act se va juca pe 9 iunie, în deschiderea partidei care va desemna câștigătoarea fazei județene a Cupei României. Cea de-a doua este „Memorialul Mircea Sîrbu”, întrecere organizată în amintirea fostului președinte al AJF Hunedoara, care a decedat  pe data de 8 ianuarie 2018. Competiția va avea loc în data de 17 iunie, când regretatul Mircea Sîrbu ar fi împlinit 68 de ani, într-o locație ce va fi stabilită ulterior (foarte probabil la Leșnic, de unde era originar fostul președinte al AJF Hunedoara, n. red.), la întrecere urmând a participa echipe formate din copii născuți în 2008, 2009 și 2010.

Ultima clasată în Liga a patra va retrograda  

Sezonul în Liga a patra  va începe pe data de 3 martie,  iar ultima etapă a returului se va desfășura pe data de 2 iunie. În partea a doua de campionat va fi programată și o rundă intermediară, pe 16 mai. Câștigătoarea campionatului va reprezenta județul Hunedoara la barajul de promovare în eșalonul al treilea, care se va juca, în meciuri tur – retur, pe 16 și 23 iunie, datele de disputare ale acestuia fiind stabilite de către Federația Română de Fotbal (FRF). Ca și o noutate, ultima clasată din Liga a patra va retrograda în Liga a V-a Hunedoara. Tot în perioada 3 martie – 2 iunie, după același program al seniorilor, se va disputa și returul Ligii a IV-a la juniori A1, competiție la care participă jucători născuți după 1 ianuarie 1999. Meciurile din cele două competiții se vor juca în cuplaj, echipele juvenile urmând a-și disputa meciurile cu începere de la ora 9.30, iar cele de seniori de la 11.30. Totodată, câștigătoarea Ligii a IV-a a juniorilor A1 va reprezenta județul Hunedoara la etapa zonală a competiției, în perioada iunie – iulie 2018.

L.J.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *