alexandru-gudea-lovit-de-suporter-347076

Campioană cu blazon de 16-0

Etapa a XXX-a, ultima a actualei ediții de campionat a fost una de vacanță, lucrurile fiind clare de multă vreme, iar rezultatele înregistrate au fost cele scontate. Județul se pregătește pentru un nou baraj de promovare

 În ultima rundă, Aurul Certej a stat, terminând competiția pe locul 11, cu 31 de puncte, iar partida Retezatul Hațeg – CSM Vulcan, scor 1-7, s-a disputat în devanvs. După acest rezultat, Hațegul, care terminase turul pe trei, dar în intersezon a pierdut foarte mulți jucători, a încheiat pe zece, cu 40 de puncte, iar formația din Vulcan, care, sezonul trecut, evolua în Liga a V-a, s-a clasat pe nouă, cu 41 de puncte, o poziționare mai mult decât decentă. Pe de altă parte trebuie spus că CS Hunedoara este noua câștigătoare a Ligii a IV-a, lucru știut de vreo patru etape, dar și așteptat de majoritatea microbiștilor. În ultima etapă, într-un util antrenament cu public, chiar dacă au jucat în deplasare, hunedorenii și-au respectat blazonul și au reușit scorul campionatului, câștigând cu 16-0 pe terenul ultimei clasate, CNS Cetate II Deva (locul 15, cu 6 puncte).

Apți pentru cupă și baraj

CS Hunedoara, care a încheiat campionatul cu 77 de puncte, realizate din 25 de victorii, două egaluri și o singură înfrângere, este de mai multă vreme cu gândul la barajul de promovare în Liga a III-a. În dublul baraj pentru promovare, cu primul meci pe teren propriu, CS Hunedoara va juca în compania formației Voința Lupac, câștigătoarea Ligii a IV-a de fotbal Caraș – Severin, chiar dacă acolo mai este de disputat o etapă. Voința Lupac nu este chiar o necunoscută pentru hunedoreni, echipa cărășeană eliminând, anul trecut, în prima fază națională a Cupei României, pe Inter Petrila, pentru ca, apoi, în runda următoare, a fost scoasă din competiție, greu, de CNS Cetate Deva, formație de Liga a III-a. De altfel, CNS Cetate Deva este ultima echipă din județ care a reușit calificarea în Liga a III-a după barajul de promovare, trecând, în 2015, de Gilortul Târgu Cărbunești, din județul Gorj, în anii următori campioanele județului nostru, Hercules Lupeni și Inter Petrila fiind eliminate de două formații din Timiș, respectiv Ripensia Timișoara și ACS Ghiroda.  Până la baraj, CS Hunedoara  mai are de jucat o partidă oficială, cea din finala fazei județene a Cupei României, care se va disputa sâmbătă, 9 iunie, cu începere de la ora 18:00, la Sântămăria Orlea. În finala fazei județene a Cupei României cei de la CS Hunedoara se vor înfrunta cu Gloria Geaogiu, o altă formație din Liga a IV-a. Formația din Geoagiu, înscrisă doar în acest sezon în Liga a IV-a și, conform regulamentului, fără drept de promovare spre eșaloanele superioare, a încheiat campionatul cu o victorie la limită, obținută pe teren propriu, cu scorul de 1-0, într-un derby local, în fața vecinilor și rivalilor de la Dacia Orăștie, câștigătoarea sezonului trecut al diviziei a cincea. În urma acestui succes cei de la Geoagiu și-au păstrat poziția a cincea, una mai mult decât onorantă, cu 50 de puncte, iar echipa din Orăștie a terminat pe 8, o poziție bună pentru o nou promovată, cu 43 de puncte.

L.J.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *