Când ai spus adevărul, Dorina Niţă?

Vă vom prezenta astăzi, folosind surse publice, care este relaţia ”independentei” Dorinei Niţă cu adevărul. Din păcate, aşa cum minte în legătură cu independenţa sa, ea a minţit în repetate rânduri, în legătură cu lucruri importante din biografia sa.

Fina ”Unchiului”
Ascensiunea publică şi politică a Dorinei Niţă este strâns legată de relaţia, despre care mulţi au susţinut că n-a fost doar de prietenie, cu Dan Radu Ruşanu,zis Unichiu, politician versos, cu state vechi în parlament, un fel de Hrebenciuc al PNL-ului. Fructul acestei relaţii a fost faptul că Ruşanu i-a devenit naş lui Niţă, deşi o ajutase mult şi de-a lungul anilor în foarte multe speţe, atât profesionale, cât şi politice. După ce şi-a pregătit singur un loc ”fiebinte” din punct de vedere financiar la Autoritatea de Supraveghere Financiară, el s-a comportat şi acolo ca un vătaf. Până a fost săltat de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, fiind acuzat de multe infracţiuni, printre care constituirea unui grup infracţioanal.danradurusanu-og ”RUŞANU RADU DAN, la data faptelor preşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, influenţarea declaraţiilor (11 infracţiuni), aflate în concurs real, favorizarea făptuitorului, în formă continuată (39 acte materiale), folosirea influenţei de către o persoană care îndeplineşte o funcţie de conducere în cadrul unei persane juridice fără scop patrimonial, în scopul obţinerii pentru altul de foloase necuvenite”, se arată în comunicatul de presă al DNA de la acea vreme. Spălat de o instanță, Ruşanu este acum rejudecat pentru faptele menţionate. Iar proverbul românesc ”Spune-mi cu cine te însoţeşti, ca să-ţi spun cine eşti” funcţionează şi în acest caz.

Plagiatul
Încă din iulie 2012, când Dorina Niţă era anunţată ca viceprimar al municipiului Petroşani, jurnalistul Cătălin Docea a publicat în Ziarul Văii Jiului un articol în care demonstra fără putinţă de tăgadă un plagiat enorm. Noul viceprimar furase cu totul un articol publicat într-un ziar financiar şi îl prezentase ca pe o lucrare ştiinţifică proprie, în anul 2008. Evident, Niţă n-a explicat niciodată situaţia acelui articol pentru că nu era în interesul ei s-o facă. Redăm integral textul pentru ca dumneavoastră, cititorii nostri, să înţelegeţi mai bine cine vă cere votul.

Dorina Niță va fi, indubitabil, un bun viceprimar. Se va documenta foarte bine pe www… / Incredibil! Autori identificați au copiat lucrările științifice ale viceprimarului Dorina Niță și le-au publicat, anterior, pe net. Pute a plagiat!

Cititorii noștri, mult mai inteligenți decât ai lor, au sesizat – suntem convinși – ironia din titlu. De la nominalizarea doamnei Dorina Niță în funcția de viceprimar al municipiului Petroșani, prin alegeri libere și democratice derulate în cadrul CL Petroșani, nu mai avem somn. Citim, până la epuizare, lucrările științifice reprezentative publicate în ultimii cinci ani de lectorul universitar Dorina Niță.
Ne-a atras în mod special atenția lucrarea științifică “Noi perspective privind finanţarea dezvoltării agriculturii în România” (New financial perspectives for agriculture development in Romania), prezentată și publicată în anul 2008 la Timișoara, la Editura Agroprint, Seria I, Vol. X (1), în urma susţinerii acesteia de către Dorina Niță în cadrul Simpozionului Internațional Managementul Dezvoltării Rurale Durabile – secțiunea Economie și Dezvoltare Rurală.
Complexe și interesante, trebuie să spunem, datele prezentate sub forma unei lucrări științifice în timpul simpozionului derulat în perioada 15-16 mai 2008 de către doamna lector universitar Dorina Niță.
Din nefericire însă, textul doamnei Niță seamănă izbitor până la plagiat cu texte publicate anterior de alți autori, ori texte disponibile în resurse publice.
Nu suntem în măsură să stabilim dacă doamna Niță a plagiat. Avem însă mari dubii asupra caracterului științific al lucrării în condițiile în care orice studențaș rapid la copy paste ar fi putut-o compune în doi timpi și trei mișcări.
Și asta nu e tot. Revenim.

Dovada 1 – Ziarul Financiar –
26 martie 2008
Adriana RosogaArticolul de mai jos a fost publicat la data de 26 martie 2008 în Ziarul Financiar sub semnătura autoarei Adriana Roșoga (foto), redactor ZF din octombrie 2006, absolventă a Facultății de Economie Generală – ASE. Citiți cu atenție paragrafele îngroșate și marcate cu roșu. Câteva luni mai târziu ele au fost reproduse cu insignifiante modificări în lucrarea științifică a lectorului universitar Dorina Niță, noul viceprimar al municipiului Petroșani. Precizăm că Dorina Niță NU prezintă articolul Adrianei Roșoga în lista referințelor lucrării sale științifice.

Romania uses only 3% of European agriculture funds
Autor: Adriana Rosoga
The agriculture sector had at its disposal European funds worth 760 million euros last year, of which it managed to absorb just 20 million euros, i.e. only 3%.
(…)Politica Agricola Comuna Politica Agricola Comuna Politica Agricola Comuna Politica Agricola Comuna
Out of the 2.9 billion euro non-repayable funds, the biggest amounts allocated for 2008 will go to the European Regional Development Fund (ERDF), which is used to narrow the gaps between various regions in the EU and the European Agricultural Fund for Rural Development (EAFRD), that is 0.86 billion euros, 0.16 billion euros more than last year and 1.02 billion euros.
(Articolul original poate fi lecturat la adresa:
http://www.zf.ro/zf-english/romania-uses-only-3-of-european-agriculture-funds-3099207/)

Copiuța în oglindă – lucrarea științifică a Dorinei Niță – prezentată și publicată în 15-16 mai 2008 la Timișoara

Lucrarea științifică a Dorinei Niță poate fi consultată integral aici http://www.usab-tm.ro/pdf/2008/x1/dezv_rurala08_53.pdf. Partea introductivă a lucrării științifice a lectorului universitar Dorina Niță a fost abundent conspectată dintr-o resursă publică. Mai exact, din documentul Preservation and management of natural resources, pagina 2, disponibil la adresa de internet: http://www.wlga.gov.uk/download.php?id=1636&l=1
Articol preluat de pe www.zvj.ro

Încă o minciună
Părăsirea postului de viceprimar de către Dorina Niţă a fost discutată îndelung, în septembrie 2014. Deşi avusese un mandat deosebit de slab, Niţă primise, tot pe criterii politice, un post de conferenţiar la Universitatea din Petroşani, în urma lob- by-ului (a se citi trafic de influenţă) făcut de bunul său prieten Mircea Ioan Moloţ, preşedinte al Consiliului Judeţean Hunedoara, şi de naşul Ruşanu, menţionat şi mai sus. Plecarea era motivată într-un mod necredibil, aşa cum şi dorinţa sa de a se întoarce acum în consiliul local este o dovadă de făţărnicie.molot „Activitatea mea politică nu va fi afectată. Doar această funcţie administrativă (cea de viceprimar n.r.) este nevoie să nu mai fie, pentru a-mi putea consolida cariera profesională pe care o am”, spunea Niţă, atunci viceprimar al Petroşaniului, în cotidianul Servus Hunedoara. Minciuna este evidentă.

Nemuţumiri printre studenţi
Tot dintr-o sursă publică, adică de la doamna Ileana Firţulescu, ziarist la Cronica Văii Jiului, am aflat că există nemulţumiri legate de activitatea Dorinei Niţă. Iar aceste nemulţumiri ar fi prezente printre studenţi şi foşti studenţi. ”(…)Fiind cadru universitar, se adunã asiduu nemulţumiri şi informaţii pe surse din rândul foştilor studenţi cu care se sperã ca Dorina Niţã sã fie destabilizatã serios.”, susţine doamna Firţulescu.

Preşedintă cu rezultate modeste
Independenţa străvezie a Dorinei Niţă mai este pusă în lumină şi de faptul că a deţinut vreme de mai mulţi ani funcţia de preşedinte al PNL Pertroşani. În mandatul său, rezultatele acestui partid au fost supermodeste, nedepăşind câteva sute de voturi. Singurul moment de glorie a fost în 2012, când a candidat sub umbrela USL, adică împreună cu PSD. Plecarea sa din PNL, după ce a primit locul pe care îl merita pe lista de consilieri a fost deplânsă îndelung de deputata Carmen Hărău, care a dat dispoziţie să i se cânte ode fostei preşedinte de la Petroşani, chiar la Hunedoara TV, televiziunea din dotarea deputatei.

În loc de concluzie
Toate cele prezentate mai sus sunt fapte clare şi adevărate, care dovedesc cum ne-a minţit Niţă în ultimii ani. Şi de parcă asta n-ar fi de ajuns, ea ne minte şi astăzi susţinând că e independentă, deşi nimic din trecutul ei politic nu arată acest lucru. Ce nu ştie Niţă este că, în 2016, minciuna are picioare scurte. Foarte scurte. Şi adevărul poate fi repus în drepturi.
A.I.

1 Response

  1. Claudia spune:

    Uite cine ne face noua viata amara pe criterii de…sex, spaga si influenta politica. Dupa cum fura si se exprima doamna Nita, sunt sigura ca este un fel de Vanghelie in varianta feminina. Si mai este si profesoara!!! Halal!!! Au dreptate studentii sa fie nemultumiti . Ce sa invete de la asta? Cum se plagiaza???? Bravo cui a dat-o afara din PNL!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *