102_0591

Când minciuna devine religie

Nu-i aşa că aţi auzit de creşterea economică a României de aţi început fie să credeţi, fie să vă plictisiţi de atâta bine? Eiii…uite cum stă treaba! Este ca atunci când o familie începe să aibă din ce în ce mai mulţi bani. Banii aduc cu ei creşterea pretenţiilor de la viaţă: o casă mai mare, o maşină de lux, o şcoală mai bună pentru copii, haine de firmă, vacanţe exotice, funcţii politice… Daca se poate, de ce nu?

Ai fi tentat să crezi că familia de care vorbim este una harnică, pe deplin muncitoare, cu frica lui Dumnezeu. Îi şi vezi pe membri ei cum se trezesc la primele ore la dimineţii şi pleacă fiecare la treburile lor. Apoi, seara, se întorc obosiţi şi iau masa împreună. Povestesc ce au făcut şi se încurajează reciproc.

Doar că realitatea nu este idilică, este crudă şi nu lasă loc de manevră. Familia asta, dacă ne raportăm la creşterea economică a României, este fie una de proşti (care se împrumută peste poate!), fie una de hoţi.

Cam aşa stă treaba, fără supărare, prietenii mei pesedişti. Comunicatul BNR este unul care nu prea lasă loc interpretărilor. Citez exact: „BNR reconfirmă: Creșterea economică a fost generată doar de creșterea salariilor și a consumului”  (http://romanialibera.ro/economie/bnr-reconfirma-cresterea-economica-a-fost-generata-doar-de-cresterea-salariilor-si-a-consumului-709149). Deci nici vorbă de o economie sănatoasă, de industria noastră alertă şi pragmatică, de…

Sigur, fiecare crede în ce vrea: unii în Dumnezeu, alţii în Allah, alţii în cai verzi pe pereţi, adică minciunile lui Dragnea şi ale ascunzătorului din cripte Vâlcov.

Sugerez, pentru sănătate mentală şi bună orientare în viaţă să evitaţi cea de-a treia orientare. Aia cu Dragnea şi Vâlcov…

Valentin Fulger

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *