102_0591

Cartagina trebuie distrusă!

Mă folosesc în acest articol de una dintre spusele lui Cato cel Bătrân. Invariabil orice discurs pe care acesta îl rostea, indiferent de tema abordată, se termina cu acest îndemn: Cartagina trebuie distrusă!

Din perspectiva mea, poate bună-poate greşită, România trebuie să schimbe din temelie sistemul său judiciar. Actualul sistem juridic prin rateurile de proporţii ne-a arătat că legea în sine este ceva interpretabil, că ştiinţele juridice sunt ceva cu un grad mare de relativitate, aplicabilitatea lor fiind în funcţie de poziţia deţinută în societate a celui judecat.

Dar sistemul juridic nu poate şi nu trebuie să fie „reformat” de analfabeţi (mulţi dintre actualii parlamentari, precum Rădulescu Mitralieră AKM), de repetenţi (Tăriceanu şi Dragnea), de absolvenţi la Învăţământ la Distanţă cu notă minimă, şi asta în condiţiile unei universităţi obscure (Nicolicea), de oameni care declară singuri şi nesiliţi de nimeni că sunt fost alcoolici şi maniaco-depresivi, că au încercat să se sinucidă (Bacalbaşa), de avocaţi pentru care banul primează, morala fiind un fel de taxi driver pentru infractori (Şerban Nicolae), de plagiatori din Bălţi (celebru Iordache zis şi Altă Întrebare). Mă opresc din enumerare aici, deşi aş putea să întind foarte mult lista… Nici hârtia nu mai suportă, nici ficatul!

Aceşti indivizi „simpatici” încearcă reformarea sistemului juridic românesc prin scoaterea în afara legii a probelor audio-video! Într-o astfel de situaţie, criminala de la metrou sau pedofilul din lift ar fi curaţi ca lacrima. Vi se pare normal?

Şi pentru că am început spunând Cartagina trebuie distrusă, am să închei cu aceeaşi concluzie pe care am expus-o în multe dintre articolele trecute: aceşti oameni care ne conduc sunt bolnavi psihic! Cazul poliţistului de la rutieră, cu testarea psihologică ilegală şi nelicenţiată ce-l avantaja, fiind elocvent. Controla oameni în trafic, întocmea procese verbale, dădea amenzi!

Înlăturarea lor din primele poziţii ale puterii este un act de datorie morală şi civică, o datorie faţă de copiii noştri! Aceşti nenici şi aceste tanti sunt în stare să dea foc la ţară! Pentru ce? Ca să se scape! Pe ei, pe ele, averile lor, pe toţi cei care i-au favorizat în acumulările ilegale. Înlăturarea ăstora trebuie să fie clară, fără dubii, prin vot! Nu prin violenţe! Deşi ei violează România şi Democraţia în fiecare zi!

DNA să-şi facă datoria!

Valentin Fulger

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *