corina-cretu

Crețu: S-a început absorbția fondurilor europene pentru perioada 2014-2020

Comisarul european Corina Creţu a participat, împreunaă cu premierul Mihai Tudose, la semnarea unor contracte de finanțare în valoare totală de 280 de milioane de euro, ocazie cu care a anunțat că absorbția de fonduri europene a început. Peste 4 miliarde de euro din fonduri europene au intrat în România în acest an, iar anul viitor Guvernul își propune să atragă alte peste 6 miliarde.

Oficialul european a susținut că, în perioada 2007-2013, România a pierdut 800 de milioane de euro, mai ales în sectorul transporturilor, lecție pe care speră că România a învățat-o.

„Sperăm ca, odată cu experiența pe care ați dobândit-o în acești doi ani, să putem extinde acest proiect pilot și la celelalte regiuni. Vă felicit încă o dată, felicit în special regiunea de nord-vest, pentru că este una campionă. Sper ca anul viitor să ne găsim timp poate în Moldova, care este și o regiune nu doar cea mai săracă din România, ci cea mai săracă din Europa să putem evidenția ce am făcut pe teren cu experții noștri, zi de zi. S-au identificat deja proiecte concrete care să ridice standardul ce viață al cetățenilor și în această zonă”, a spus Corina Crețu.

Comisarul European a mai anunțat că a lansat în acestă săptămână o platformă pentru regiunile carbonifere, care cuprinde o strategie specială pentru Valea Jiului.

N.T.

1 Response

  1. Cart.Ploiesti Vest{Mitica Apostol} spune:

    LA PLOIESTI-CART MITICA APOSTOL ,FONDURILE EUROPENE SI CREDITUL LUAT IN 2011 DE 40 MILIOANE EUROI DE LA BRD ,NU AU AJUNS CA SA SE MODERNIZEZE UN CARTIER CU 21 DE STRAZI NEASFALTATE SI FARA APA SI CANALIZARE PE TOATE STRAZILE ,OARE DE CE ?https://www.facebook.com/valivasile.grigorescu/posts/756677331177173

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *