download

Dan Voicu: „Am crezut, la un moment dat, că l-am pierdut pe Raul”

În accidentul de la  Mina Lupeni a fost implicat și sportivul echipei de fotbal Hercules Lupeni Raul Cismașiu, fiind unul dintre minerii prinși în surparea din data de 5 octombrie. Acesta a  scăpat doar  cu o accidentare la picior. Este singurul miner supravieţuitor dintre cei trei prinşi în surpare. Din păcate ceilalţi doi ortaci au decedat.

Echipa Hercules Lupeni a fost în stare de șoc la aflarea veștii că Raul Cişmaşiu este prins în accidentul de mină. Printre echipele de salvatori care au intrat după mineri s-a aflat şi colegul lui de echipă, căpitanul lui Hercules Lupeni, Cristian Ciocârlan. Întreaga echipă a Lupeniului a aşteptat cu sufletul la gură scoaterea sa.

„În primul schimb de salvatori a intrat şi jucătorul meu Cristian Ciocârlan care este salvator miner. Când a ieşit nu ne-a dat prea mari speranţe. Am amuţit cu toţii. Raul Cismaşiu este un exemplu de viaţă pentru toţi semenii noştri. Venea la antrenamente direct de la mină. Mă bucur mult că starea lui este bună. Este lovit la un picior. Eu cred că va mai juca fotbal şi va fi în continuare lângă noi”, a declarat Dan Voicu, antrenorul echipei din Lupeni.

Cişmaşiu este unul dintre componenţii de bază ai lui Hercules în acest sezon. A marcat un eurogol în partida cu Retezatul Haţeg şi este un exemplu de sportiv. Nu a lipsit de la niciun antrenament în ciuda faptului că este salvator miner.

AJF n-are inimă

Având în vedere acest caz, AJF Hunedoara nu a dat dovadă de niciun pic de empatie, atunci când oficialii clubului sportiv au cerut amânarea partidei de duminică cu Universitatea Petroșani.

„Cei de la AJF au dat încă o dată dovadă de o nesimţire crasă, nedorind să ne amâne meciul şi ne-au cerut să facem o hârtie. Bine că se amână meciuri pentru nunţi, iar când se întâmplă o tragedie, pe nimeni nu interesează. Noi, echipa, suntem alături de Raul Cişmaşiu. Ne-au sunat mai apoi cei de la AJF după ce au realizat gravitatea momentului, dar nu am vrut să acceptăm amânarea.”, a mai spus Dan Voicu.

Solidaritate de sportivi

Întreaga echipă Inter Petrila este alături de Hercules Lupeni în aceste momente foarte sensibile, dorind însănătoșire grabnică sportivului Raul Cismașiu. „Din păcate, cunosc situația prin care trec colegii noștri de la Lupeni, pentru că vin din acest domeniu periculos, mineritul, nu doresc nimănui să treacă prin astfel de momente. Mă bucur că sportivul Raul Cismașiu a scăpat cu viață din acest accident de subteran, nu pot să nu fiu trist pentru ceilați doi colegi de ai lui de muncă, care nu au mai avut această șansă. Sunt momente foarte sensibile și le doresc să treacă cât mai repede peste ele”, a declarat Eugen Duma, președinte CS Inter Petrila

L.J.

2 Responses

  1. Raoul spune:

    Mulțumesc pt vorbele bune și eu am crezut că nu o sa mai vad pe nimeni după 12 ore de stat pe burtă și pe o parte intre atâtea fiare și cărbune!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *