Briefing 009

Dezbatere publică. ACS Șirineasa trebuie să joace la Petroșani

Primarul municipiului Petroșani, consilieri, suporteri ai fotbalului și oameni de fotbal au fost prezenți la întâlnirea dintre Primăria Petroșani și investitorul Nicolae Sarcină pentru a negocia  rămânerea echipei de fotbal  ACS Șirineasa pe baza de la Petroșani.

Investitorul echipei de fotbal ACS Șirineasa, Nicolae Sarcină, susține că vrea să joace pe stadionul de la Jiul, sub culorile echipei ce împlinește anul viitor 100 de ani, însă  doar în anumite  condiții. Nu poate plăti mai mulți bani pe chirie și a cerut  Consiliului Local al municipiului Petroșani să ia în calcul că Valea Jiului va avea echipă în Liga a doua. „Am convingerea că se va găsi înțelegere între Consiliul local Petroșani și conducerea clubului și anul viitor vom juca în Liga I. Noi ne dorim ca baza să ni se dea cu 500 de lei chirie și să avem cât mai mulți suporteri alături de echipă. Vor găsi o soluția legală, așa încât să nu încălcăm legea și sunt convins că echipa va rămâne aici 100%”, a declarat Nicolae Sarcină.

După lungi discuții, în care au luat cuvântul consilieri, oameni de  rând, primarul, investitorul, concluzia a fost că echipa trebuie să rămână la Petroșani. Zilele acestea va fi o ședință extraordinară a  Consiliului  Local Petroșani în care se vor discuta termenii legali dintre cele două părți și se va vota.

Primarul Tiberiu Iacob-Ridzi susține că așteaptă să fie studiate toate doleanțele celor din staff, iar apoi le va supune atenției juriștilor. Abia apoi va decide cum va elabora o hotărâre de consiliu și va convoca apoi forul legislativ. „Toată lumea își dorește ca echipa să joace la Petroșani. Rămâne să vedem în ce condiții și tot ce va hotărî Consiliul Local se va pune în aplicare. Rămâne un singur amendament: trebuie să respectăm legea. O să notez toate propunerile lor, o să discut cu departamentul juridic, cer un punct de vedere juriștilor și în cel mai scurt timp convoc Consiliul Local”, a adăugat primarul Iacob- Ridzi.

La final, Sarcină și-a lăsat un om să definitiveze discuțiile în cadrul dezbaterii.  “Managerul nostru, Dănuț Perjă, rămâne să găsească o soluție legală, să nu încălcăm legea. Echipa rămâne aici. Vrem ca primarul să respecte legea. Noi ne dorim să jucăm pe baza de la Petroșani, să ne antrenăm aici, să dormim la hotelul din bază. Să găsim repede o modalitate ca echipa să se numească Jiul. Putem împrumuta sigla de la CSM. Nu vrem niciun ban de la Primărie. Vrem să jucăm tot pentru o chirie de 500 de lei. Banii din bilete, abonamente să meargă la Primărie  “, a spus investitorul  Nicolae Sarcină.

Vor fotbal de liga a doua

De toate a avut dezbaterea publică de la primărie. Poate și pentru că a fost deschisă iubitorilor de fotbal. “Din start am spus că și eu și consiliul ne dorim ca echipa să continue, aici, la Petroșani.  În primă fază Șirineasa și-a exprimat dorința de a juca meciurile oficiale la stadionul de la Petroșani. 3000 de lei noi am cerut pe 24 de ore.  Nu se poate da baza gratuit, pentru că legislația s-a modificat și atunci trebuie plătită o taxă. E adevărat că cei de la Șirineasa au venit și au întreținut baza sportivă, nu s-au făcut investiții ci numai niște lucrări de întreținere pe cheltuiala celor de la Șirineasa. Au  plătit 70 la sută din costul utilităților lunare pentru că noi mai aveam echipă și avem juniori, așa am funcționat până acum. Eu sunt convins că ne dorim să avem echipă în Liga a doua să joace la Petroșani. Suntem deschiși să acordăm acest credit Șirinesei”, a mai spus primarul Tiberiu Iacob- Ridzi”.

Angajament pentru Liga 1

Impresionat  de susținerea de care s-a bucurat la Petroșani  Nicolae Sarcină a vorbit despre o promovarea în prima ligă în cazul rămânerii echipei aici. “Vreau din tot sufletul ca echipa să joace aici. Ginerele meu e născut și crescut aici la Petroșani( Alin Zgripcea, președintele clubului n.r.).  Vrem să ne luăm angajamentul că vom fi în Liga 1.  Nu cum a terminat CFR cu un punct, ci la mai multe puncte distanță, dar și comunitatea trebuie să aibă o responsabilitate. Să găsim o cale să luăm sigla cu Jiul Petroșani. Cum se întoarce echipa din cantonament, o aduc la Petroșani, dar totul să fie în termeni legali și lumea să fie mulțumită. Nu vrem să-i facem probleme primarului, vrem să facem fotbal de performanță. Eu sunt dispus să dau cu un euro echipa Primăriei să facă ce vrea. Dar e greu să faci fotbal de performanță. Am convingerea că vom găsi soluția pentru a  rămâne aici, alături de oamenii minunați din Vale”, a conchis omul de afaceri Nicolae Sarcină.

L.J.

1 Response

  1. RAD GHEORGHITA spune:

    O idee foarte buna…vrem si footbal de Liga 2. Am auzit si de alte denumiri…ne-am obisnuit si cu Sirineasa, ar fi suuper si Jiul . Prima data ar fi necesara o curatenie generala, stim ca patronul a adus el oamenii sa faca curat. Felicitari Consiliului Local Petrosani, vom veni la meciuri si din Vulcan !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *