molot

Dictatura lui Moloț îi enervează și pe cei din ALDE

Se spune că dictatorii își uită greu apucăturile, chiar dacă viața le oferă suficiente prilejuri pentru a se îndrepta. Acesta este și cazul lui Mircea Moloț, odinioară mare șef pe la Consiliul Județeran Hunedoara, dar și prin PNL. Alungat de acolo cu bâtele, după ce a fost un dictator feroce, Moloț a fost reabilitat de vechiul său prieten Călin Popescu Tăriceanu, care l-a înscăunat președinte al ALDE Hunedoara. Într-un timp relativ scurt, Moloț a reușit să instaureze dictatura și arbitrariul în această organizație. A interzis libera exprimare și a început să-și promoveze acoliții (vezi cazul Dorinei Niță, traseistă de frunte a Petroșaniului). Evident, membrii partidului au început deja să șoșotească și chiar să-i spună dictatorului că așa nu se mai poate, el însă merge înainte după metodele știute prea bine. Nemulțumirea a tot crescut și a ajuns până la vârful partidului. Astfel, președintele executiv Marius Sanfirișca a anunțat că va candida pentru postul lui Moloț, ca urmare a ceea ce se întâmplă în partid și a modului în care este condus.Gerschner

Vicepreședintele Francisc Gerschner a ajuns la un grad înalt de exasperare și a decis să nu mai ia parte la mascaradele lui Moloț de la Deva, unde liderii locali sunt chemați doar să valideze prin vot dorințele liderului suprem. „Ne întreabă toată lumea, sindicaliştii, minerii, de ce au fost numiţi Simion Mariş în Consiliul de Administraţie al CEH şi Călin Laza director economic. Oamenii ne întreabă de ce i-am pus pe aceştia în funcţiile respective. Noi, cei din ALDE din Valea Jiului le răspundem că nu avem nici o contribuţie la acest lucru. Mircea Moloţ face ce vrea el. Eu nu fac politică pentru mine. Fac politică pentru oamenii din zonă. Dacă acum, când suntem la guvernare, nu facem nimic pentru ei, atunci e rău de tot”, a declarat Gerschner.

Deocamdată procesul de alegeri este la început, asta deși Tăriceanu însuși vrea să forțeze organizarea unui congres cât mai repede posibil, pentru a se înscăuna. Ideea nu este agreată de grupul pecist din jurul lui Daniel Constantin, care se vede cumva tras pe o linie moartă.

În periooada următoare, nu este deloc exclus ca o mișcare de dizidență să apară și în organizația din Hunedoara, mai ales că se vorbește tot mai des de o rupere a partidului, prin plecarea unui grup de paralamentari. De alfel, Moloț și Tăriceanu sunt la fel de dictatori, asemănare fiind și în ce privește destinul lor politic. Și pe cine iubește mai mult un dictator, dacă nu tot pe unu ca el. Ca să semene cu idolul său, Moloț ar trebui să schimbe și el niște neveste, că a cam rămas în urmă.

N.T.

1 Response

  1. Valter Cojman spune:

    Eu si inca un coleg (Bejenaru Andrei) ne-am opus coptarii lui Molot in ALDE…
    Cei de la judet voiau altceva, asa ca am plecat amandoi din ALDE…
    Se pare ca am avut dreptate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *