102_0591

Diferenţa necesară

Mitingul PSD din sâmbăta de după Vinerea Mare a lui Dragnea este unul programat din timp, cu meticulozitate: trasee, haine, lanterne, telefoane, lozinci, pacheţele de mâncare şi apă. Cu mii de contacte pe filiale, cu mii de discuţii interne, cu mii de angajări în discuţii cu transportatorii şi participanţii la miting. Aceasta cere timp, deci arată că este planificat premeditat! Este debusolant că un partid întreg este angajat într-o aventură cu un potenţial de risc enorm. Există posibilitatea uriaşă ca pe fondul unui context încrucişat prin desfăşurarea mai multor mitinguri simultane (PSD, #Rezist, comunitatea LGBT) să aibă loc confruntări violente între oameni care nu au nimic de împărţit. Doar Dragnea îi împarte şi îi separă… doar că la final toată lumea de pe margine va rămâne cu certitudine că PSD este cel care a produs şi provocat aşa ceva!

Pronunţarea sentinţei în ziua de vineri pentru Liviu Dragnea va avea efecte de necuantificat acum, în oricare dintre variante. În varianta negativă lui Dragnea, în care este condamnat, este uşor de dedus că liderul PSD va cunoaşte agitaţia supremă, iar loialii săi printre oamenii simpli de la miting vor sădi ura, furia, isteria. Recunosc de acum limbajul, cuvintele, ideile: Iată, abuzul se întâmplă chiar acum, când suntem atât de mulţi, când protestăm împotriva abuzurilor, dar Statul Paralel este împotriva noastră etc etc etc.

În varianta pozitivă lui Dragnea, dacă va fi achitat, furia liderului va fi din nou enormă, injectând cu ură până la ultima gradaţie mulţimea. Mesajul este previzibil: Iată că sunt un nevinovat, un martir, un opresat. Am suferit şi vedeţi că am avut dreptate etc etc etc. Doar că este un verdict în primă instanţă, iar Dragnea trebuie să ştie că există Constituţie şi pentru el, nu doar pentru preşedinte, că doar nu e picat din coasta lui Isus. Iar în Constituţie scrie că nimeni nu e mai presus de lege, că toţi suntem egali. Dar pentru câţi se face miting cu zeci de mii sau sute de mii de persoane? Poate pentru Ponta, pe care l-aţi ajutat atât de frumos să piardă, dezgustându-ne pe toţi cu manifestaţia de supunere nord coreeană!

Pentru a preîntâmpina jocul periculos pus la cale de cei care-l „consiliază” pe Liviu Dragnea acest  complet de judecată ar trebui să amâne sentinţa. Este de domeniul evidenţei că s-a căutat vârful situaţiei explozive prin creionarea psihopată a contextului: decizia CCR care îl obligă pe preşedinte să o demită pe şefa DNA,  sentinţa pentru Dragnea şi organizarea mitingului după cele două evenimente. Corelarea celor trei evenimente este atât de vizibilă încât înţeapă pupila şi scoarţa cerebrală pentru orice individ viu din punct de vedere intelectual.

Este nevoie ca judecătorii să facă diferenţa necesară între haos şi stabilitate, între un disperat care manipulează mii, zeci de mii, posibil sute de mii de membri de partid (cine a citit despre ascensiunea lui Hitler ştie exact la ce mă refer) şi o naţiune care îşi doreşte altceva, care nu are pe agenda ei zilnică doar pe Dragnea (sau pe Tăriceanu, altă cocotă politică!).

Valentin Fulger

1 Response

  1. radu2 spune:

    Cel mai bun comentariu se afla in cartea „Observator jurnal socio-politic ” la pagina 42 in capitolul „Lantul slabiciunilor ” Daca nu dadeati nume era bun si articolul dvs. Nu se putea merge mai departe cu statul condus de procurori si Serviciile Secrete. Nu exista Statul Paralel, exista doar lupta pentru putere intre partide si serviciile secrete. Cititi despre Andropov si Putin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *