jurnalul vaii jiului

Două din două pentru Energeticianul

ACS Energeticianul – ASU Poli Timişoara 2-1(2-0­)

Echipa din liga a doua ACS Energeticianul şi-a trecut în cont cea de-a doua victorie din campionat. Jucătorii lui Cristian Dulca şi George Zima s-au impus cu scorul de 2-1 după un meci frumos, cu faze spectaculoase şi goluri pe măsură în faţa echipei ASU Poli Timişoara. Prima repriză a aparţinut clar gazdelor care au şi marcat de ouă ori prin Nicoară şi Stoenac, acesta din urmă un gol superb de la 20 de metri. În cea de-a doua repriză, oaspeţii au dominat mai mult şi şi-au creat şi mai multe ocazii când au şi reuşit să reducă din handicap, dar gazdele nu au lăsat garda jos şi au arătat că îşi merită locul din clasament.  Victoria a fost una meritată pentru gazde care după două etape sunt neînvinse.

Galerie de nota 10

Cincizeci de fani bănăţeni au poposit pe stadionul din Petroşani. Dotaţi cu toate cele necesare unui meci pe cinste, aceştia au oferit un spectacol absolut superb în tribune. Au cântat şi şi-au încurajat echipa pe tot parcursul jocului chiar dacă favoriţii lor au pierdut.

Borbei, portarul format la PRO Fotbal

Din lotul echipei de liga a doua ASU Poli a făcut parte şi portarul de 15 ani, Alexandru Borbei, rezervă la acest meci. Jucătorul este din Valea Jiului şi a fost format la Şcoala Pro Fotbal din Petroşani. „L-am remarcat încă de când a venit la selecţii. Un portar foarte bun. Noi l-am dat după o grilă la Timişoara. Este foarte talentat. Veţi mai auzi de el”, a declarat Marin Tudorache, fostul său antrenor.

Cristian Dulca: „Am făcut o repriză aproape perfectă”

„Am făcut o repriză aproape perfectă în care am dat două goluri, un joc foarte bun. Exact ceea ce ne-am propus. Mă bucur că jucătorii au înţeles mesajul băncii tehnice. Ei au jucat exact ce trebuia. Încă nu suntem pregătiţi  fizic sută la sută. Şi atunci am lăsat nişte spaţii. Am avut multe ocazii, important este că am câştigat. Am avut şi nişte accidentări, dar să sperăm că nu sunt grave. Avem doar patru săptămâni de pregătire. Ştiu că acest lucru nu este o scuză, unii pot profita, dar sunt convins că putem ajunge la nivelul dorit de pregătire”, a declarat Cristian Dulca.

Cosmin Petruescu: „Un punct pentru noi ar fi fost meritat”

„În prima repriză am luat două goluri, în repriza a doua, jocul a fost mai disputat. Am anticipat că vom întâlni o echipă care va avea un cuvânt greu de spus care se va implica la promovare. O primă repriză cu un plus de posesie pentru echipa gazdă. Am avut o a doua repriză pe care noi am controlat-o când am şi reuşit un gol. Un egal, un punct pentru noi ar fi fost mai meritat, dar acesta este fotbalul. Capul sus, echipa joacă se exprimă bine, trebuie să fim mai încrezători. Le mulţumim suporterilor noştri care au fost alături de noi”, a declarat Cosmin Petruescu.

Premii pentru spectatori

Cei  peste 400 de spectatori prezenţi la meci s-au bucurat de o tombolă consistentă oferită de către organizatori, care au pus la bătaie 10 mingi şi o bicicletă. Acestea  au ajuns la fericiţii câştigători care au fost atât din partea suporterilor timişoreni, cât şi petroşeneni. . Printre ei s-a aflat şi fostul director de la Mina Petrila Nicu Preda, care a câştigat o minge.

Pustai, pe post de „spion”

Dacă la primul meci oaspete de onoare a fost George Ogăraru, de data acesta în tribuna oficială a stadionul Jiul s-a aflat directorul sportiv Cristi Pustai de la echipa din prima ligă Gaz Metan Mediaş. Acesta a venit să vadă un jucător de la Energeticianul. A mai fost prezent şi Ionuţ Stelescu, mâna dreaptă a lui Edy Iordănescu.

L.J.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *