jurnalul vaii jiului

Echipa lui Sarcină, pe Stadionul Jiul?

Microbiștii din Petroșani ar putea vedea din nou fotbal de liga a doua la Petroșani. Nu din partea Jiului, însă. Cum echipa de fotbal Jiul este pe cale de dispariție, Consiliul Local Petroșani a dat mână liberă celor care vor să facă mișcare la baza din Petroșani. Prin Hotărârea  Nr 196/2017 privind acordul de principiu în vederea desfăşurării activităţilor sportive, A.C.S. Sirineasa a primit undă verde  să se pregătească  în incinta Complexului Sportiv Jiul Petroşani.

Hotărârea a fost adoptată cu 13 voturi,,pentru”. Asociația îi aparține unui om de afaceri din Târgu Jiu care se ocupă cu produsele de panificație și are magazine și aici în Vale.  Omul de afaceri gorjean Nicolae Sarcină  a preluat singurul club de fotbal din judeţul Vâlcea prezent în primele trei ligi ale României.

Echipa de fotbal ACS Şirineasa  are acum trei acţionari noi, reprezentanţii firmei Succes Nic Com, care i-au înlocuit pe membrii fondatori ai clubului. În anii trecuţi, Nicolae Sarcină a fost în discuţii să preia şi Rapid Bucureşti. Cu siguranţă, preluarea echipei Şirineasa pentru circa 20 mii euro, a fost cea mai bună afacere pentru gorjeni, care au şi fost amuzaţi de salariile infime ale jucătorilor vâlceni.

Conform liga2.prosport.ro afaceriştii gorjeni au anunţat că sunt în negocieri avansate şi pentru preluarea unui loc de Liga a 2-a, de la Foresta Suceava, urmând să mute şi respectivul club la Târgu Jiu, cu obiectiv promovarea în primul eşalon. Tot obiectiv promovare, dar în eşalonul secund, ar putea avea şi Şirineasa, în sezonul viitor, însă doar dacă Succes Nic Com nu va prelua echipa din Suceava, unde sunt litigii multe cu foştii jucători, iar datoriile la Fisc sunt de 450.000 de lei. Cum Nicolae Sarcină pare a prelua frâiele fotbalului gorjean, rămâne în ceaţă viitorul echipei Pandurii, care este în pragul falimentului.

În ceea ce privește înțelegerea cu Primăria Petroșani aceasta este doar una de principiu, având în vedere faptul că baza din Petroșani nu are putea face față la ora actuală unor eșaloane superioare, fiind nevoie de renovări din temelii. Rămâne de văzut dacă echipa din Gorj se va muta sau nu la Petroșani.

L.J.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *