minge fotbal

Energeticianul a fost ciuruită de “U” Cluj

Universitatea a învins Energeticianul cu 3-0. Fostul atacant al Viitorului, Gavra a reuşit o dublă pe un gazon horror. Jucătorii Energeticianului nu au avut deloc vlagă pe Cluj Arena. Poate terenul care arăta ca după un bombardament, poate tribunele impunătoare, poate suporterii pătimași ai Clujului i-au speriat pe jucătorii lui Cristi Dulca. Nimeni nu a mișcat nimic. Au greșit de la primul până la ultimul, iar Clujul nu i-a iertat deloc. Le-a administrat  un sec 3-0 și trebuie să recunoaștem că scorul putea să fie și mai mare. Dar nu e un capăt de țară, campionatul este la început, iar jucătorii adoptați de Vale își pot demonstra talentul.

Cristi Dulca s-a întors pe Cluj Arena pentru a fi adversarul Universităţii Cluj, în ceea ce se anunţa a fi derby-ul etapei din Liga 2. Energeticianul, echipa cu nume nou şi speranţe de a deveni Jiul Petroşani, era liderul seriei după două victorii lejere şi 6 puncte din 6. Pe un teren extrem de prost, devenit scenă pentru Untold, U Cluj a arătat de ce este echipa cotată cu prima şansă la promovare.

Jucătorii lui Falub au vrut să-şi spele imaginea după eşecul de la Târgovişte, iar primul meci din Liga 2 pe Cluj Arena era ocazia perfectă. Falub a început în premieră cu Kofi, închizătorul împrumutat de la Viitorul şi l-a urcat pe Giurgiu lângă Florescu, în centrul liniei mediene. Schimbarea s-a dovedit bună. U Cluj a avut controlul partidei, iar primul gol a venit logic şi destul de repede. Gavra a marcat din întoarcere, după pasa lui Giurgiu, cu capul (18). Atacurile Universităţii au continuat şi după 1-0, iar Giurgiu avea să înscrie şi el, cu exteriorul la colţul lung, din pasa lui Florescu (42). S-a intrat cu 2-0 la pauză, iar Energeticianul nu a dat semne că ar putea reveni şi tot clujenii au fost cei care au marcat. Gavra, fostul atacant de la Viiorul, a reuşit “dubla”, cu capul din 10 metri, la poarta cu gazon ceva mai bun, unde a fost aşezată scena la Untold. Pe final, clujenii s-au întrecut în ratări, iar hattrick-ul lui Gavra a fost anulat pentru off side. A rămas 3-0, o victorie clară a Universităţii care şi-a demonstrat superioritatea netă, în acest meci, faţă de Energeticianul.

L.J.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *