complexul-energetic-hunedoara-ceh

În timpul codului galben de ninsori, CEH amenință că oprește căldura și apa caldă în Petroșani

Complexul Energetic Hunedoara (CEH), furnizorul de energie termică și apă caldă pentru municipiul Petroșani, joacă dur. Pentru că nu a reușit să încaseze decât puțin peste 50% din valoarea energiei termice furnizate, conducerea CEH a decis ca în această noapte să oprească furnizarea de energie termică și apă caldă către municipiul Petroșani. Decizia afectează agenții economici, instituțiile publice, dar și populația care este branșată la sistemul centralizat de furnizare a energiei termice și vine cu doar câteva ore înainte de intrarea în vigoare a unui cod galben de ninsori și vreme rea. ”Începând cu data de astăzi, 18.04.2017, orele 24oo, Sucursala Electrocentrale Paroşeni din cadrul Societăţii Complexul Energetic Hunedoara sistează furnizarea energiei termice către agenţii economici, instituţiile publice şi populaţia Municipiului Petroşani. Faptul că nivelul încasărilor pentru contravaloarea energiei termice livrate în Municipiul Petroşani nu a atins nivel minim de 80% din totalul facturilor emise şi scadente aferente perioadei de iarnă 2016-2017, SE Paroşeni este pusă în imposibilitatea de a onora comanda emisă de către S.C. Termoficare Petroşani S.A pentru luna în curs reprezentând agent termic pentru încălzire şi apă caldă”, se arată în comunicatul de presă al CEH dat publicității astăzi.

Tot prin intermediul unui comunicat de presă, dar din Joia Mare, CEH anunța ultimatumul dat S.C. Termoficare S.A. de a aduce gradul de încasare la 80%, deși la acea oră era sub 50%, până la 18 aprilie. ”Din păcate, la data prezentei,  în relaţia cu S.C. Termoficare SA Petroşani, constatăm faptul că  faţă de un total al facturilor emise şi scadente în sumă de 4.252.865,49 lei  aferente perioadei noiembrie 2016 – martie 2017, pentru aceeaşi perioadă suma încasată reprezentând contravaloarea agentului termic furnizat este de 2.107.256,59 lei, ceea ce reprezintă un grad de încasare de 49,55%. Această situaţie ne-a obligat să comunicăm revânzătorului local faptul că, dacă până în 18.04.2017 gradul de încasare nu va atinge un nivel de minim 80% din facturile scadente aferente sezonului de iarna 2016-2017, de la acea dată vom sista furnizarea energiei termice către agenţii economici, instituţiile publice şi populaţia Municipiului Petroşani”, se arată în comunicatul amintit.

Cum creșterea gradului de încasare este de sub un procent, conducerea CEH anunță că va trece la fapte. Momentul este cât se poate de nefericit, ținând cont că meteorologii anunță un cod galben de ninsori și temperaturi scăzute pentru zilele următoare.

Ultimatum fâsâit

După ce a vrut să își arate mușchii dând ultimatimuri, directorul general al CEH, Michael Melczer, s-a transformat în câțel ascultător imediat ce l-a sunat prefectul județului Hunedoara, Fabius Kiszely. Noul termen dat de mai-marele CEH este ziua de vineri, numai că orice zicere a acestuia sau a comunicatorilor săi nu prea mai are nicio credibilitate. În ceea ce privește consecințele de imagine, vom reveni într-un articol viitor.

Nicu Tașcă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *