alexandru-gudea-lovit-de-suporter-347076

Inter Petrila s-a împiedicat pe final de campionat

Au mai rămas de jucat doar două etape.

În cel de-al patrulea eșalon fotbalistic hunedorean bate vânt de vacanță după ce numele câștigătoarei competiției este deja cunoscut. Câștigătoarea Ligii a IV-a este, încă din etapa a XVII-a, CS Hunedoara, formație care va reprezenta județul la barajul de promovare în eșalonul al treilea.

Etapa a XXVIII-a, în care a treia clasată, Victoria Călan (51 de puncte) a stat,  a reprezentat, pentru cei de la CS Hunedoara, un test util pentru baraj, campionii jucând în deplasare, pe terenul unei formații incomode, Gloria Geoagiu. Tratând meciul cu seriozitate, hunedorenii aveau la pauză un avantaj destul de liniștitor, grație “dublei” realizate de experimentatul Iulian Tecsi (5 și 29). Imediat după reluare, gazdele au redus din handicap, prin Robert Ștef (46) și au relansat partida. Mult mai experimentați, hunedorenii au rezolvat, însă, jocul, mai punctând de două ori, prin același Iulian Tecsi (70 și 77), care, astfel, a reușit o frumoasa performanță de a înscrie patru goluri într-o singură partidă. Gazdele au mai avut puterea doar să reducă din handicap, pe final de joc, prin același Robert Ștef (85), care, astfel, a făcut “dubla”, și, după această înfrângere, au coborât pe locul șase, cu 43 de puncte.

Una dintre surprizele acestei runde de vacanță s-a înregistrat în jocul în care a evolua a doua clasată, Inter Petrila (59). Echipa din Valea Jiului, dezamăgită de pierderea titlului a fost învinsă, cu 2-1, pe terenul celor de la Aurul Certej (locul 11, cu 27 de puncte). Totul a fost decis în prima repriză, în primul sfert de oră înscriindu-se de două ori, gazdele deschizând scorul prin Florin Cibian (13), iar oaspeții egalând prin Dumitru Alexandru (15). Golul victoriei a fost marcat de același Florin Cibian (34), care a reușit “dubla” în acest joc.

Cei de la Șoimul Băița (4, 50p) nu au putut profita de faptul că Victoria Călan a stat, un succes putând să îi aducă pe podium, dar nu au reușit să se impună într-un derby al Țării Moților, pe terenul celor de la Aurul Brad ( 8, 40p). Jocul de la Brad s-a încheiat la egalitate, scor 1-1, cu goluri înscrise în debut de joc, gazdele deschizând scorul prin Lucian Cristea (4), iar egalitatea de pe tabela de marcaj a fost restabilită de experimentatul Janos Vajda (17). Lupta pentru podium rămâne deschisă, aici fiind implicați mai mulți factori, fiind așteptată decizia Comisiei de disciplină la meciul Gloria Geoagiu – Victoria Călan, precum și disputarea restanței pe care o mai are echipa din Geoagiu.

Hercules, revenire spectaculoasă

Pe locul al cincilea este Hercules Lupeni (44p), echipa din Vale, care mai are și un meci restant, fiind în revenire de formă, dar acest lucru este tardiv în actuala ediție de campionat. Într-un derby al Văii Jiului, cei de la Lupeni au învins, cu scor de neprezentare, 3-0, pe vecina CSM Vulcan (10, 35p), dar succesul s-a conturat pe final de joc, după 1-0 la pauză, grație reușitei lui Remus Moldovan (40), rezultatul cu care s-a încheiat partida fiind stabilit de “dubla”  lui Andrei Harangozo (78 și 90).

În schimb, însă, a șaptea clasată, Retezatul Hațeg (43p), o echipă mult slăbită în retur, a reușit o frumoasă surpriză, învingând, pe teren propriu, după un meci palpitant, pe Dacia Orăștie (9, 35p). Echipa gazdă a condus cu 1-0 la pauză, prin golul reușit de Adrian Bociat (31), pentru ca Retezatul, la începutul mitanului secund, să își dubleze avantajul, prin reușita lui Iancu Sterp (50), iar partida părea jucată, însă nu a fost așa. Oaspeții au revenit puternic și au reușit să egaleze, prin punctele semnate de Laurențiu Popa (52) și Ciprian Duică (77), iar finalul de joc a fost unul incandescent. Întâi autorul golului egalizator, Ciprian Duică a văzut două cartonașe galbene într-un singur minut (87) și și-a lăsat echipa în inferioritate numerică, iar la una dintre ultimele faze ale jocului Darius Dăncescu (89) a înscris și a adus victoria, cu 3-2, celor de la Retezatul Hațeg.

Surpriza numită Uricani și președintele cu lipici la gol

Etapa a mai adus o surpriză, într-un alt derby al Văii, în care s-au înfruntat Minerul Uricani (13, 16p) și Jiul Petroșani (12, 19p), după un joc extrem de disputat, presărat cu dese răsturnări de scor. Gazdele au deschis scorul repede, prin președintele clubului, Vasile Scurtu (10), dar la mijlocul primei reprize rezultatul era egal, 1-1, grație reușitei lui Florin Dobre (24), acesta fiind și scorul cu care s-a intrat la cabine. În partea a doua a jocului, același Florin Dobre (61) i-a adus pe oaspeți în avantaj prin “dubla” pe care a realizat-o. Cei de la Uricani au întors rezultatul și s-au impus, în final,  cu scorul de 3-2, prin golurile marcate de Florin Suvac (65) și Andrei Erdos (86).

În fine, etapa a XXVIII-a a programat și jocul dintre ultimele clasate, în care Universitatea Petroșani (14, 14p), dar și cu două jocuri mai puțin disputate, a învins, pe teren propriu, cu scorul de 2-1, pe CNS Cetate II Deva (15, 6p), care, astfel, va rămâne “lanternă roșie” până la finele campionatului. Toate golurile s-au marcat în cel de-al doilea mitan, Paul Ceru (67 și 69) reușind o “dublă” pentru gazde, iar oaspeții au redus din handicap prin Laurențiu Moț (83).

L.J.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *