102_0591

Istoria contrafactulă sau o istorie contra banditismului de stat

Anul 2017 va rămâne în istoria României drept unul de referinţă. El reprezintă încununarea a aproape trei decenii de muncă în care clasa politică românească a pus în practica toate strategiile gândite pentru dezvoltarea ţării.

Realizările noastre ca naţiune după 1989 sunt privite cu admiraţie de toată Europa: peste 3000 de km de autostradă, retehnologizarea sectorului minier şi eficientizarea lui prin eliminarea poluării din industria energetică bazată de hidrocarburi, magistrale de cale ferată ultramoderne ce permit deplasarea trenurilor în timp record de la Oradea la Constanta, în mai puţin de 4 ore (ca singur exemplu), o industrie energetică ce utilizează toate tipurile de resurse (cărbune, petrol, hidro, eoliană şi nucleară), un învăţământ de elită (9 universităţi româneşti sunt în primele 600 ale lumii), 12 premii Nobel (literatură, fizică, matematica, economie, medicină), un sistem medical performant (deschiderea a peste 100 de noi spitale ce beneficiază de dotări de ultima generaţie). Industria petrolieră este printre primele patru ale lumii, România fiind cel de-al doilea mare exportator de tehnologie de forare. O industrie navală de excepţie, cu peste 400 de nave comerciale şi 100 de pescadoare oceanice, plus sutele de nave fluviale. Şantierele noastre navale produc anual peste 200 de nave de diferite tipuri răspunzând la comenzi de pe toate continentele.

Turismul este o ramură economică ce a cunoscut o dezvoltare cu peste 900% în ultimii 25 de ani: litoralul Mării Negre este cel mai căutat de cetăţenii Peninsulei Scandinave, pentru preţurile atrăgătoare şi condiţiile de excepţie oferite în sejur. Delta Dunării a cucerit Europa nu doar prin diversitatea biosferei, ci mai ales prin exploatarea ei raţională de către români, prin eliminarea până la zero a poluării şi recuperării în proporţie de peste 90% a tuturor speciilor ce erau ameninţate prin braconaj. Bucureştiul a devenit port la Dunăre prin realizarea Canalului Dunăre-Bucureşti, fiind una dintre capitalele europene ce a reuşit eliminarea ambuteiajelor din trafic şi a poluării prin preluarea de către şenalul navigabil a peste 70% dintre mărfurile tranzitate. Din aceste considerente suntem numiţi Tigrul Europei, şi nu numai.

Justiţia românească a devenit un exemplu la nivel european, legislaţia noastră în domeniu fiind copiată aproape ad litteram de către alte state ce şi-au elaborat noile coduri penale şi civile. Corupţia a ajuns la un nivel minimal, pentru noi ea fiind mai mult prezentă în ştirile de la televizor care relatează cazuri din alte ţări. Dar poate că cea mai mare realizare a naţiunii române a constat în creşterea ei numerică. Suntem astăzi, în Anul Centenarului, nu mai puţin de 28 de milioane de români. Economia atrage din plin noi mâini de lucru, sectoarele ei fiind turate la maxim pentru producerea de bunuri şi tehnologie.

Avem şi nerealizări, este adevărat, cea mai mare fiind în domeniul reglementării migraţiei. Afluxurile de imigranţi au devenit atât de mari, încât România nu mai poate face faţă numărului tot mai crescut de solicitări de azil economic, politic sau religios. Aici trebuie făcut ceva. Şi cât mai repede!

Când voi termina de numărat până la trei şi voi pocni din degete vă veţi trezi: 1,2,3… poc!

Bine aţi revenit în realitate: România este cea mai coruptă țară din Europa, cea mai săracă, cea mai prost instruită si educată.

România nu are autostrăzi, iar magistralele ei de cale ferată au ajuns la sfârșit de secol XIX…

Industria minieră nu mai există, cea energetică gâfâie rău, sistemul medical este în colaps, iar migraţia este atât de mare încât în anul 2050 vom fi sub 15 milioane de locuitori.

Mă opresc aici, nu înainte de a vă spune un secret: toate astea se datorează faptului că fie votaţi prost, fie nu vă duceţi la vot! Data viitoare vreau să ne întâlnim la secţia de votare şi să votăm împotriva prostiei şi hoţiei din România! Chiar dacă trebuie să aşteptăm acolo, ca să ne vină rândul la ştampilă, două ore!

Valentin Fulger

3 Responses

 1. marian spune:

  Daca, printr-o minune, in sensul adevarat al cuvantului, am fi ramas stat socialist-national, cu Nicu Ceausescu in frunte, cu un partid unic socialist-national la carma tarii, am fi avut realizari social-economice, militare, politice si culturale remarcabile, chiar mai „tari” decat cele scrise de tine, don’ profesor: cel putin 30 milioane de cetateni romani, o Romanie unita cu R.Moldova inca din ’91-’92, nu ceea ce a facut gasca bolsevica antiromaneasca a lui Ilici-Bombonel-Roman, care a n-a miscat deloc in privinta unirii, inclusiv cu teritoriile cedate Ucrainei de „tapul” tradator si ticalos in ’97. Aveam si o economie prospera, sociala de piata, dupa modelul Chinei comunist-„burgheze”, serviciile ocupand un rol important in economie iar autoconducerea muncitoreasca in economie si cooperatia taraneasca in agricultura ar fi fost niste realitati elocvente si pline de eficacitate productiva. Toata prosteala asta cu democratia, drepturile omului si integrarea euro-atlantica ar fi fost niste teme de toata batjocura(meritata!) pentru romani. Echilibrul social, perspectivele unei dezvoltari plenare a fiecarei persoane traitoare in RAIUL SOCIALIST-NATIONAL ar fi fost realitati evidente si incarcate de trairi plenare…Dar au trebuit sa puna mana pe putere „bubulii” si totul este cenusiu inspre negru…

 2. marian spune:

  Erata:”cel putin 35 milioane de cetateni romani”.
  De asemenea trebuie sa se stie ca unei Romanii socialiste, desi greu de acceptat de mai-marii lumii, i s-ar fi acceptat neutralitatea, mai ales pentru faptul ca Romania ar fi devenit, cu siguranta, un exportator de stabilitate in regiune, deoarece ar fi ajuns o mare putere militara, dotata cu arme nucleare dar si cu o arma teribila, probabil un laser special/arma cu ultrasunete, ramasa de la H.Coanda drept cadou pentru poporul roman!!! Sa nu uitam, totodata, ce taine extraordinare ascund muntii nostri din vremuri extrem de indepartate, taine care ne sunt cu totul favorabile in raport cu restul lumii…

 3. FIV spune:

  Domnule Marian,

  In peste doua decenii avem in pamant peste douazeci de milioane de avorturi. Sigur, natiunea romana putea sa numere peste 30-35 de milioane de cetateni. Am ales sa fiu rezervat…
  Din punct de vedere economic, daca Romania ar fii avut sansa unei generatii de conducatori iubitori de tara am fii fost peste tot Estul Europei.
  Din pacate, ceea ce am numit in alte articole talhari cu gulere albe si celular, ne-au sufocat pe toti.
  Patriotismul a devenit o sintagma, patriotii subiecti de ras…
  Poate ca impreuna vom reusi sa cladim altceva. Ce ziceti?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *