tudorache-1-custom

Jiul, la un pas de desfințare

Marin Tudorache a anunțat că pentru noul sezon competițional din liga a patra, Jiul nu are nicicun senior la dispoziție.

Ceea ce părea o glumă la un moment dat, tinde să devină serios. Jiul e la un pas de a-și pune lacătul și a intra în istorie. O situație care nu-i face cinste echipei fanion din Vale. Asta pentru că nu s-au găsit soluții care să scoată din criză echipa de trei ori campioană județeană la nivel de juniori A1. “Efectiv nu avem cu cine să jucăm. Dacă ne dă cineva 15 seniori, ar fi bine. Putem asigura continuitatea la nivelul grupelor de juniori, dar nu și la seniori. Cel mai probabil se va pune lacătul la Jiul. Pentru că nici noi nu ne dorim să mai mergem la meciuri și să luăm de la 9 goluri în sus la Băița sau la Criscior. Chiar așa nu ne mai putem face de râs. Mai bine nu mai mergem”, a declarat Marin Tudorache.

Nu mai vor să vină cu bani de acasă

Pe de altă parte, părinții copiilor nu mai vor să mai plătească, Jiul fiind singura echipă din județ care vine cu bani de acasă.  Cei de la Jiul susțin că nu au avut pretenții la salarii, dar o masă, o motivație ceva, se putea face pentru acești copii care au fost în primele 8 echipă din țară anul acesta.

Directorul nu știe nimic

Directorul Radu Polifronie spune că nu știe nimic de desființarea echipei și că el așteaptă un semn din partea antrenorilor pentru a putea înscrie echipa în noul campionat. Și cum la CSM Jiul Petroșani antrenorii nu sunt angajați și s-au săturat și ei să tună iarba, să spele toaletele sau să vină cu bani de acasă, situația nu e deloc roz.  Din păcate, Jiul a ajuns să nu mai intereseze pe nimeni. Copiii preferă să plece spre Lonea, ori Lupeni, unde motivația fotbalistică este alta. “Nimeni nu s-a gândit la faptul că i-am expus prea mult pe copiii aceștia de 16 ani, pe care i-am băgat în meciurile seniorilor. Nimeni nu se gândește că, dacă copiii se vor accidenta, va fi o problemă”, spun cei de la Jiul. Antrenorii rămași la echipă, Damian Militaru, Marin Tudorache și Sorin Ghițan nu văd cum ar putea ieși din impas. “Dacă nu se mai poate, să punem lacătul măcar ne știm într-o parte. Avem mingi, avem echipamente, dar nu avem seniori. Ne trebuie 15 seniori. Este păcat că încă o generație tânără și de viitor se va pierde. Deja de jucătorii noștri s-au interesat multe echipe, iar unii vor pleca la facultate în alte orașe”, a mai punctat Tudorache.

Zero datorii

Marin Tudorache spune că acest club de tradiție ar putea fi salvat doar de un  afacerist care iubește fotbalul. “În acest moment, Jiul nu are nicio datorie, este pe zero, oricine ar putea să preia echipa și să facă ceva bun aici, pentru că avem copii talentați, care din păcate se pierd”,a mai spus Tudorache.

L.J.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *