jurnalul vaii jiului

JVJ, partener într-un proiect cu finanțare europeană

Jurnalul Văii Jiului este partener într-un proiect al Freedom House România dedicat jurnalistilor, cu precădere celor din presa locală. “Cohesion Policy: Better Understanding, Reporting, Dissemination”, este un proiect cofinanațat  de Comisia Europeană prin DG Regio. Proiectul cuprinde seminare, dezbateri locale și aproape 300 de articole despre ce se intampla în România cu banii veniți de la Comisia Europeană.

Proiectul a debutat cu un seminar de două zile care a reunit  jurnaliști,  specialiști în domeniu gestionării și controului  fondurilor europene și experți în achiziții publice și a avut ca scop specializarea ziariștilor în domeniul fondurilor europene  structurale și de investitii. Proiectul va începe în luna septembrie, fiind implicați peste 30 de ziariști din presa locală.

Obiectivele proiectului sunt promovarea unei mai bune înțelegerii a rolului politicii de coeziune, creșterea nivelului de informație cu privire la proiectele finanțate de Uniunea Europeană, încurajarea dialogului privind politica de coeziune, promovarea schimbării de bune practici și reducerea birocrației pentru îmbunățățirea transparenței, accesibilității și eficientizării fondurilor de coeziune; diseminarea informației  despre modul de accesare a fondurilor europene ca și despre proiectele finanțate prin fonduri de coeziune.

Printre partenerii proiectului se numără RFI – Radio France Internationale România, Transilvania Reporter (Cluj-Napoca), Gazeta de Sud (Craiova), Viața Liberă (Galați), Ziarul de Iași, Banatul Azi, Express de Banat, Info Sud-Est, Gazeta de Dimineață, Inroman.ro, Liber în Teleorman, Vrancea24, Obiectiv – Vocea Brăilei, Zi de Zi, Târgu Mureș, Monitorul de Suceava, Harghita Nepe, Cluj Today, Revista 22, Arad24.net și Transilvania Business.

N.T.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *