Krausz, cetățean de oroare

O nominalizare pe cât de surprinzătoare pe atât de nefericită pentru titlul de Cetățean de onoare al Municipiului Petroșani, cam așa ar putea fi caracterizată aprobarea desemnării lui Septimiu Krausz.

Propunerea a venit din partea consilierului Valeriu Butulescu, reputat scriitor, fost coleg de parlament cu împricinatul. Numai că trecutul lui Krausz nu este atât de curat pe cât se prezintă. Legăturile lui cu vechiul regim sunt cel puțin neclare, la fel cum este și prezența sa în conducerea municipiului Petroșani de după 22 decembrie 1989.

De fapt, viitorul cetățean de onoare a fost profesor de socialism științific, iar cei care i-au fost studenți, atât în 1989, cât și după, pot spune multe lucruri urâte despre comportamentul lui Septimiu Krausz.

În ultimii ani, numele acestuia este legat de căpușa numită Institutul Social Valea Jiului, o capușă lipită de Universitatea din Petroșani, de unde Krausz n-ar fi vrut să mai plece vreodată.

N.T.

1 Response

  1. Polonezu spune:

    O parere: se pare ca hartia de la CNSAS care atesta ca cineva nu a facut politie politica sau ca nu a fost turnator la Securitate se poate obtine extrem de usor daca acel cineva nu a primit bani de la Securitate. In contextul numeroaselor discutii contradictorii suscitate de acordarea titulaturii de cetatean de onoare diferitelor persoane ale unor localitati din tara, pur si simplu oameni care chiar au fost informatori sau colaboratori ai Securitatii vor primi dovezi de fete mari. Ei nu au primit bani cu chitanta, ei au primit functii, au primit avantaje financiare prin cresteri de salariu consistente prin numirea in pozitii de conducere samd. O super dovada sta in recenta declaratie a celor de la valcea care au fost ultra incantati ca fostul general de securitate Iulian Vlad a acceptat sa-i viziteze si sa-i onoreze cu prezenta la o lansare de carte, chiar a fostului sau de cabinet:

    Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea s-a ÎNCLINAT în faţa fostului şef al SECURITĂŢII, Iulian VLAD

    http://ziaruldevalcea.ro/2016/10/26/vicepresedintele-consiliului-judetean-valcea-s-a-inclinat-in-fata-fostului-sef-al-securitatii-iulian-vlad/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *