jurnalul vaii jiului

”Made” în Valea Jiului

Vlad Tudorache e originar din Petroşani şi a început fotbalul la Jiul Petroşani, a trecut apoi pe la Universitatea Petroșani, a fost achiziţionat de Dinamo, direcţionat către FC Voluntari şi ulterior legitimat de CS Afumaţi. La clubul ilfovean din Liga 2 a evoluat în ultimele două sezoane. În primul a jucat în 32 de meciuri şi a marcat 7 goluri, iar în ultimul a bifat 30 de meciuri şi 3 goluri.

Vlad Tudorache are 23 de ani și face fotbal de la vârsta de șase ani. S-a format la Jiul Petroșani, unde i-a avut ca antrenori pe Ionuț Stelescu și Daniel Huza. Pasiunea lui Vlăduț pentru fotbal s-a materializat pe parcurs, pentru că jucătorul a ajuns să joace 64 de meciuri la liga a doua, în tricoul echipei CS Afumați.

Vlad Tudorache este un produs sută la sută al fotbalului din valea Jiului. Este fiul cunoscutului antrenor Marin Tudorache, dar jucătorul și-a clădit singur fiecare pas făcut în fotbal. La 21 de ani, juca deja în liga a doua, iar în palmaresul său și-a mai trecut prezențe la Dinamo II și Voluntari II. Cu juniorii lui Dinamo, Vlad a obținut un loc trei la Campionatul National de Juniori A.

Din vara aceasta, pentru Vălduț există o nouă provocare, Energeticianul, formație care joacă în Liga a doua. “Am revenit în Valea Jiului după o absență de cinci ani de zile. Aveam 18 ani când am plecat la Dinamo. În toți acești ani, consider că am adunat experiența necesară acestui eșalon. Am acumulat multă experineță la Afumați, unde am avut colegi de la care am avut ce învăța: Dedu, Olariu, Patriche, dar și antrenorul care mi-a dat încredere în mine, Vasile Neagșu. Pentru mine, revenirea la Petroșani este de bun augur, sau mai bine spus un pas înainte pentru că am găsit aici o echipă bună, cu jucători valoroși”, a declarat jucătorul.

Vlad Tudorache a debutat ca și titular în primul meci al Energeticanului și a jucat toate cele 90 de minute. “Pentru mine a fost o atmosferă aparte, chiar dacă nu au venit mulți oameni la meci. I-am simțit aprope de echipă și cred că la următoarele meciuri vor fi și mai mulți alături de noi. În ceea ce mă privește voi da totul și voi contribui la viitoarele victorii ale echipei”, spune fotbalistul cu 10 goluri în Liga a doua.

Vald Tudorache a semnat un contract pe patru ani cu Energeticianul. “Mă bucur că am luat această decizie de a reveni la Petroșani. Consider că avem o echipă foarte bună și dacă vom reuși să ne îmbunătățim relațiile de joc, putem emite pretenții la primele locuri. Consider că Liga a doua are echipe foarte apropiate din punct de vedere valoric, acesta fiind unul dintre cele mai puterncie campionate din ultimii ani”, spune Valad.

Mobilizare pentru sâmbătă

Sâmbătă,  Energeticianul va susține un meci important acasă, cu ASU Poli Timișoara, echipa suporterilor timișoreni. Se anunță un meci interesant cu o galerie frumoasă care va veni din Banat la Petroșani. Jucătorii lui Cristian Dulca, George Zima și Vlad Țăranu sunt motivați pentru acest meci. “Avem nevoie de o susținere cât mai numeroasă a  publicului din Vale. Sperăm să vină și să fie alături de noi. Ne dorim un rezultat bun care să ne aducă victoria”,a mai spus jucătorul.

După prima etapă, Energeticianul s-a instalat pe primul loc al clasamentului.

L.J.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *