jurnalul vaii jiului

Mai aproape de obiectiv

ACS Şirineasa a  obţinut o victorie cât un campionat la Lugoj şi este cu un pas în Liga a II-a. Ei aşteaptă o decizie importanţă de la Federaţia Română de Fotbal.

Singura echipă neînvinsă din liga a treia la fotbal, ACS Şirineasa, a obţinut o victorie a descătuşării în deplasarea de la CSM Lugoj. Jucătorii lui Cristian Dulca şi George Zima s-au impus cu scorul de 2-1 pin reuşita lui Stoenac, care a deschis scorul încă din minutul doi şi foarfeca de zile mari a lui Honciu. Acesta din urmă a  fost eliminat în repriza secundă, după primirea a două cartonaşe galbene. Gazdele au redus din handicap, dar experienţa echipei care evoluează la Petroşani şi-a spus cuvântul. A fost victoria de care Şirineasa  avea nevoie ca de aer. Este bine cunoscut litigiul dintre CSM Şcolar Reşiţa şi ACS Şirineasa, în urma căruia Şirineasa este posibil să piardă 9 puncte. Chiar şi în cazul în care echipa va fi  penalizată, dacă va câştiga şi ultimul meci de la Petroşani, atunci va fi ca şi promovată. Până atunci însă nimeni şi nimic nu a putut strica hora bucuriei încinsă de jucătorii lui Dulca la Lugoj.

Bozian e fair-play

Unul dintre cei mai buni jucători ai echipei din Lugoj, Bogdan Bozian, jucător dorit în iarnă chiar de lidera Şirineasa a dat dovadă de fairplay după meci  şi a  recunoscut superioritatea trupei din Petroşani. „Ne-a bătut o echipă care a ieşit în prim-plan prin valoarea individuală a jucătorilor şi experienţa acestora. Până la urmă trebuie să recunoaştem faptul că Şirineasa este echipa neînvinsă a seriei a patra şi a câştigat toate punctele pe teren. Îi felicit pentru asta şi spun că sunt cea mai bună echipă”, a declarat jucătorul.

Ţîră  l-a urmat pe Ispas

Se spune că cine nu riscă, nu câştigă. Oficialii echipei ACS Şirineasa au luat decizia de a se despărţi de doi dintre jucătorii în care s-au pus mari speranţe la Petroşani, Denis Ispas şi Cătălin Ţîră. Se pare că echipei i-a mers mai bine fără ei şi a reuşit victoria mult aşteptată  și care cu siguranţă le va aduce şi un bonus financiar în buzunarele jucătorilor.

Speranţe multe

Tot mai mulţi microbişti din Vale îşi pun speranţe în faptul că ACS Şirineasa va deveni Jiul Petroşani şi astfel fotbalul din Vale va urca spre noi eşaloane. Oficialii echipei Şirineasa au declarat în nenumărate rânduri că din vară echipa se va numi CS Jiul Petroşani, iar în anul 2019 se vrea o promovare în Liga 1 pentru că este anul în care Jiul va împlini 100 de ani.

L.J.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *