jvjv2

Petrean: „Ne propunem să creştem numărul de echipe în Liga a patra”

Noul preşedinte al Asociaţiei Judeţene de Fotbal (AJF) Hunedoara, Cristian Petrean, a obţinut o victorie lejeră în faţa singurului său contracandidat la şefia fotbalului judeţean. Acesta are planuri mari în ceea ce priveşte revigorarea fotbalului mic.

 

„Cu puţine emoţii, în cele două săptămâni grele de campanie electorală, ca să îi spun aşa, am ajuns să vorbesc cu aproape toţi membrii afiliaţi ai AJF. Cred că am câştigat prin ce am arătat în cei douăzeci de ani de fotbal, ca director şi director sportiv la Mureşul Deva. Am un principiu de la care nu am abdicat niciodată, anume să nu îmi încalc promisiunile. Mai trebuie să lucrăm pe partea online, să fim aproape de presă şi împreună să atragem lumea să vină la fotbal. Unul dintre punctele din programul meu este înfiinţarea unui Memorial Mircea Sîrbu, ca şi înfăptuirea programului predecesorului meu  <<Transformă uliţa în stadion la sate>>. Ne propunem şi să creştem numărul de echipe în liga a patra; în acest scop am identificat comunele care au deja baza necesară pentru asta, lucru foarte important, am discutat şi vom mai discuta cu primarii de acolo, să le explicăm beneficiile sportului, ale fotbalului”, a declarat Cristian Petrean, noul preşedinte al AJF Hunedoara.

„Nu sunt supărat”

Omologul său învins, Ionuţ Stelescu a declarat că nu este supărat pentru înfrângerea suferită. „Nu am de ce să fiu supărat că am pierdut aceste alegeri. Îl cunosc pe Cristi, sunt convins că va lua şi câteva puncte din programul meu şi le va aplica, spre binele fotbalului hunedorean. Contează echipa pe care şi-o va forma şi disponibilitatea acelor oameni de a face ceva. Continui să cred că fără o Comisie de accesare de fonduri, care trebuie obligatoriu înfiinţată cât mai rapid în cadrul AJF, nu avem nici o şansă să ne dezvoltăm. De asemenea trebuie să modificăm câteva puncte din statut care sunt pur şi simplu eronate sau nu au aplicabilitate”, a declarat Stelescu.

Suspans la vicepreşedinţi

Mult mai pline de suspans au fost alegerile celor doi vicepreşedinţi. Au fost în faţa alegătorilor cinci candidaţi: Cristian Cornel Coroiescu, Damian Diniş, Cristian Emil Gîţ, Vasile Hriţac şi Marius Claudiu Ştefan. În urma primului tur al votării, un singur candidat a întrunit mai mult de 50% din voturi, necesarul pentru a fi ales, şi anume Cristian Coroiescu cu 23 de voturi. Au intrat în al doilea tur următorii doi clasaţi, Cristian Gîţ, cu 21 de voturi, şi Damian Diniş, cu 18 voturi. Au ieşit din cursă Vasile Hriţac, 14 voturi, şi Marius Ştefan, 10 voturi. În cel de-al doilea tur Gîţ a câştigat în faţa lui Diniş cu 27 – 14.

Eugen Duma de la Inter Petrila a câştigat lejer

În ceea ce priveşte  alegerile pentru Comitetul Executiv, aici, s-a înregistrat cea mai palpitantă luptă pentru locul reprezentantului centrelor de copii şi juniori. Dacă la Liga a patra Eugen Duma (Inter Petrila) s-a impus cu 10 voturi faţa de cele 4 ale contracandidatului său Mircea Glava (Aurul Brad), iar la Liga a cincea Eugen Băiconi (Unirea General Berthelot) a fost singurul candidat, fiind votat în unanimitate, cu 15 voturi, la copii şi juniori a fost nevoie de trei tururi de scrutin pentru a face departajarea între Laura Saraol (ACS Viitorul Şoimuş) şi Florin Bulgaru (ACS Dinamic Lupeni). După ce în primele două tururi ambii candidaţi au adunat câte şase voturi, în cel de-al treilea tur a câştigat Florin Bulgaru cu şapte voturi, în timp ce Laura Saraol a adunat doar cinci.

Burleanu: „Este nevoie de investiţii la copii şi juniori”

Răzvan Burleanu, preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, a luat parte pentru a doua oară în mandatul său la alegeri organizate la nivel de AJF.

„Am fost invitat de AJF Hunedoara să particip la această adunare de alegeri, deşi nu obişnuiesc să fac acest lucru. Este a doua participare a mea la un asemenea eveniment – sunt aici ca urmare a relaţiei speciale pe care am avut-o cu regretatul profesor Mircea Sîrbu. Am discutat şi cu câţiva primari din zonă, ştim că există un proiect în derulare la Simeria de cinci ani, există un proiect la Orăştie de  trei ani, am vorbit şi cu noul primar al Devei, care s-a arătat interesat de fotbal. Este nevoie de investiţii la copii şi juniori atât din partea autorităţilor locale cât şi private, pentru a avea baza de selecţie necesară fotbalului românesc”, a susținut șeful FRF.

L.J.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *