Avram Iancu

Petroșăneanul Avram Iancu, la Maratonul Arctic 6633

Petroșăneanul Avram Iancu dovedește de fiecare dată că este foarte bine consiliat în domeniul PR-ului. El a folosit excelent evenimentul de dezvelire a noului nume a Bazinului de Înot Didactic din Petroșani pentru a anunța că va participa la Maratonul Arctic 6633 Ultra. Avram pare inspirat de Tiberiu Ușeriu, care a câștigat de două ori acest maraton și care și-a povestit aventura în cartea 27 de pași.

Noul nume al Baziunului de Înot a fost dezvelit (cu oarecare greutate) de sportiv, împreună cu primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob-Ridzi. Edilul a și explicat de ce a decis să propună Consiliului Local ca baziunul să poarte numele sportivului din Petroșani.

”Ceea ce a făcut Marius Avram Iancu pentru întreaga comunitate a Petroşaniului, a Văii Jiului, judeţului, dar şi pentru România s-a concretizat în derularea unor eforturi sportive senzaționale, iar faptul că temerarul nostru sportiv ne-a reprezentat orașul cu cinste și cu onoare în toate acțiunile sale, este pentru noi toți o mare bucurie. Îmi doresc ca Petroșaniul și Valea Jiului, în general, să aibă cât mai mulți oameni precum este Marius și, de aceea, pentru că el este un model demn de urmat și demn de apreciat, am decis, împreună cu Consiliul local, ca începând de astăzi, bazinul didactic de înot să poarte, cu mândrie, numele lui AVRAM IANCU-MARIUS”, a declarat primarul Tiberiu Iacob-Ridzi.

Decizia CL de a denumi bazinul de înot a fost luată în luna decembrie a anului trecut ca urmare  a performanțelor înregistrate și omologate la nivel internațional.

”Sunt onorat și de calitatea mea de Cetățean de onoare al Petroșaniului și bineînțeles, de faptul că acest frumos bazin de înot poartă numele meu. Voi căuta să mă ridic și în continuare, prin toată activitatea mea, la nivelul onoarei care mi-a fost făcută astăzi. Apreciez cu atât mai mult acest gest, cu cât Bazinul de Înot de la Petroșani constituie una dintre cele mai importante baze de pregătire pentru mine și cred că este un obiectiv didactic de mare valoare pentru toți cei care iubesc și practică înotul”, a declarat Marius Avram Iancu.

Noua provocare a lui Avram Iancu este concursul Arctic 6633 Ultra. În cadrul competiției extreme, va înfruta condiţiile vitrege de la Cercul Polar, unde temperaturile coboară până la -50 de grade Celsius.

Va scoate o carte

Întrebat de reporterul Jurnalul Văii Jiului dacă îi va lua exemplul lui Tibi Ușeriu și va scrie o carte după aventura la Maratonul Arctic, Avram Iancu a dezvăluit că lucrează deja la o carte, care urmează să apară chiar în primavara acestui an. El a dezvăluit că se va chema ”Schimbarea ești tu”.

N.T.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *