Toma Coconea performs during the training session before Red Bull X Alps 2015 in Remetea, Romania on April 22nd 2015

Petroșaniul va avea cros montan

Având la bază implicarea sportivilor Toma Coconea și Avram Iancu, pe data de 16 septembrie, va avea loc la Petroșani prima ediție a ”Petroșani- Parâng Trail Run”. Este vorba despre un cros montan care se speră că va atrage cât mai mulți doritori de mișcare. Crosul, aflat la prima ediție, va fi organizat de  Primăria Municipiului Petroșani care va acorda jumătate din bugetul necesar evenimentului, iar cealaltă jumătate va fi asigurată din taxa de participare, suma minimă de plată fiind de 40 de lei (în funcție de traseul ales). Crosul montan va avea două trasee, un traseu de 16 kiliomteri, de la Petroșani la Rusu și un alt traseu de 36 de km, de la Petroșani la Vârful Cârja. De asemenea, va exista și o competiție pentru copii. Vârsta de participare la seniori este de la 18 ani în sus. “Este un proiect pe care l-am discutat demult, dar împreună cu domnul primar (Tiberiu Iacob-Ridzi n.r.) am zis că anul acesta îl facem. Au început deja înscrierile. Intenția noastră este să facem popular acest proiect, să-l încurajăm. Sunt convins că va fi un eveniment care va crește de la an la an.  Mulți prieteni m-au întrebat de ce nu organizăm și la noi în Parâng, pentru că este un punct strategic și avem locuri frumoase. Punctul principal va fi Parângul, vrem să legăm Petroșaniul de Parâng. Taseul va fi unul pitoresc, fiind o diferență  de nivel de de peste 1.000 de metri”, a  declarat Toma Coconea în cadrul unei conferințe de presă ce a avut loc la Primăria Petroșani.

Chestionat de ziaristul Jurnalului Văii Jiului prezent la conferință, Coconea a susținut că se așteaptă ca un număr de peste 300 de să ia startul în cadrul competiției.

Briefing 009

Primarul municipiului Petroșani confirmă că discuțiile au fost demarate în urmă cu mai multă vreme, competiția fiind menită să creeze o efervescență turistică și în afara sezonului de iarnă. „Este vorba despre acele competiţii de care am mai făcut vorbire, care să aducă un plus din punct  de vedere turistic şi nu numai localităţii noastre. Anul viitor vom dezvolta, cu siguranţă, ceea ce începem în acest an”, a  precizat primarul Tiberiu Iacob – Ridzi.

L.J.&N.T.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *