mina-vulcan

Posturile din CEH nu mai sunt deloc atractive

Dacă pe vremuri era nevoie de pile, cunoștințe sau chiar șpăgi ca să te angajezi la mină, astăzi concursurile de angajare în cadrul Complexului Energetic Hnedoara se tot reiau, în speranța că se vor găsi persoane interesate.

Situația economică a CEH, lipsurile materiale din subteran, precum și o generație de tineri care nu mai vrea să muncească în fundul pământului le dă mari bătăi de cap celor care se ocupă astăzi de destinele mineritului. Din acest segment face parte și reluarea concursurilor pentru ocuparea unei serii de posturi. Este, de fapt, o continuare a acțiunilor începute în luna aprilie, care însă n-a fost în măsură să rezolve problemele de personal din sectorul minier. Se caută 20 de muncitori necalificați, 8 lăcătuși (pentru Mina Vulcan), un mecanic de locomotivă și doi șefi de manevră (pentru PRESTSERV).

Eventualii doritori pot să se încrie în perioada 6-8 iunie, iar concursurile sunt programate pentru data de 9 iunie.

Este foarte puțin probabilă ocuparea posturilor vacante, întrucât atractivitatea unei cariere în mastodontul hunedorean cu viitor incert este extrem de scăzută. De altfel, și actualii angajați ai Complexului se gândesc doar la ziua în care vor îndeplini condițiile pentru a putea ieși la pensie. Evident, aici nu se încadrează și cei din conducere, printre aceștia fiind foarte mulți care îndeplinesc condițiile de pensionare de mai mult timp.

Nicu Tașcă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *