jurnalul vaii jiului

Programul ”Campionii României în școală, liceu și universitate”, în județul Hunedoara

Programul Național ”Campionii României în școală, liceu și universitate” se desfășoară și în județul Hunedoara. Acesta este un program al Ministerului Tineretului și Sportului, care se derulează prin direcțiile județene pentru sport și tineret din fiecare județ.

În județul nostru, programul a început la Colegiul Național Pedagogic ”Regina Maria” din Deva, iar la eveniment a participat multipla campioană la gimnastică artistică Gina Gogean.

„Obiectivul central al proiectului cu care vom merge în toate instituțiile de învățământ din județ, este creșterea gradului de participare activă și sistematică a copiilor din școli, licee și universități la activitățile sportive, promovarea valorilor sportului ca mijloc de îmbunătățire a stării de sănătate, a condiției fizice și psihice, dezvoltarea competențelor sociale – spiritul de echipă, solidaritatea, toleranța și fair-play-ul – contribuind la îmbunătățirea calității vieții”, a declarat directorul executiv al DJST Hunedoara, Széll Lőrincz .

Programul Național ”Campionii României în școală, liceu și universitate” își propune să aducă în școli, licee și universități personalitățile sportive românești pentru a prezenta importanța sportului și a educației fizice în dezvoltarea armonioasă și pentru a inspira campionii de mâine.

Nicu Tașcă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *