cropped-jvj_logo.png

RO100 învață tinerii să scrie creativ

Comunitatea locală RO100 Valea Jiului a organizat, între 3 și 6 august, în Petroșani și Petrila un curs de scriere creativă coordonat de scriitorul Cosmin Perța.

La curs au participat elevi, studenți, neinițiați în arta scrisului, dar și scriitori deja debutați. “Cred că a fost un exercițiu util pentru toți cei interesați de literatură și nu doar. Cred că am învățat cum să ne canalizăm energia și să ne exploatăm obsesiile, ceea ce se poate dovedi util, chiar dacă nu toți cei care au absolvit cursul au devenit automat scriitori”, a declarat Valentin Bercea, moderatorul Comunității locale RO100 Valea Jiului.

Cursul a fost structurat în patru module, presărate cu diferite exerciții de scriere, care în cele din urmă au condus către redactarea de către fiecare participant a unei proze scurte bazate pe experiența personală.

“Am încercat să îi ajut pe cursanți să înțeleagă cum își pot folosi experiența personală în scris, să le ofer posibilitatea de a își spune poveștile. Mă așteptam poate ca acest exercițiu să fie mai dificil, însă a fost extraordinar, am întâlnit oameni pasionați, cu lecturi și povești impresionante, care au acceptat imediat jocul la finalul căruia au rezultat câteva proze minunate”, a spus Cosmin Perța.

Organizatorii au oferit fiecărui cursant câte o diplomă de participare, iar coordonatorul, Cosmin Perța și-a exprimat disponibilitatea de a lucra în continuare, online, cu cei care vor continua să scrie pentru a-i ajuta să își găsească vocea.

A.I.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *