1394860804_sigla-CS-Stiinta-Petrosani

Speranțe deșarte pentru Știința Petroșani

În Divizia Națională de Seniori s-au disputat trei partide restante din etapa a IX-a, toate terminate cu victorii ale gazdelor, Gloria Buzău, CS Năvodari și Știința Petroșani. Partida dintre RC Bârlad și ACS Tomițanii Constanța urmând să se dispute pe 3 mai.

Cea mai mare diferență de scor s-a înregistrat în partida Gloria Buzău – CSU AV Arad, scor  92-0, în condițiile în care fluierul  final s-a auzit în minutul 53, arădenii aflându-se în imposibilitatea de a continua din cauza lipsei de efectiv.  Elevii lui Costică Merșoiu au marcat un total de 14 eseuri si, firesc, s-au ales cu punctul bonus în clasamentul Diviziei Naționale de Seniori, fiind liderii la zi în cel de-al doilea eșalon valoric.

Știința Petroșani a învins pe RCM Galați cu 29-10, însă, în prima parte a jocului, gălățenii au condus cu 10-7, iar la pauză a fost egalitate, 10-10. Petroșenenii  s-au desprins decisiv în repriza secundă, eseurile, grație cărora au obținut  și bonusul ofensiv,  reușindu-le Vlad Popa, Mirel Popescu, Bogdan Pârvu  și Remus Zaharescu, trei dintre acestea fiind transformate de Florin Țandea.

O victorie la scor a obținut și CS Năvodari, 50-7, pe propriul teren în fața celor de la CSM Bucovina Suceava. Opt eseuri au fost trecute în contul trupei de la malul marii.

Petroșănenii s-au apropiat, din nou, la cinci puncte de locul patru, ultimul care aduce prezența în Play-off.  În prezent această poziție este ocupată de RC Bârlad, care are 29 de puncte, dar moldovenii nu au jucat în ultima rundă, amânându-și, pentru 3 mai, jocul de pe teren propriu cu fostul lider, Tomitanii Constanța.  Amânarea acestui meci a făcut ca noul lider să devină Gloria Buzău, cu 40 de puncte. Pe locul al doilea a urcat CS Năvodari, cu 38 de puncte, după un alt succes clar pe teren propriu, 50-7, în fața penultimei clasate, Bucovina Suceava.

 Știința joacă pentru  o victorie cu bonus ofensiv

La finele acestei săptămâni va avea loc o nouă etapă, cea de-a XI-a. Etapa viitoare se dispută sâmbătă și duminică. Știința va juca duminică, de la ora 10:00, pe teren propriu, cu Bucovina Suceava, și este de așteptat o victorie cu bonus ofensiv a Științei, ceea ce înseamnă cinci puncte. Tot sâmbătă se vor disputa și celelalte meciuri ale rundei a XI-a a DNS la rugby, respectiv Galați – Constanța, în care oaspeții au prima șansă, și derby-ul etapei, cel dintre Buzău și Năvodari.

L.J.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *