Statul de drept… cam penal!

Abundenţa de „dezvăluiri” din ultimele luni despre pretenelile periculoase dintre oamenii legii şi oamenii politici fac bine celor care au rămas neatinşi de cântecele de sirenă ale fostului preşedinte.  Preşedinte ce teoretiza zi de zi despre Statul Român cel puternic, cu instituţii reformate, modernizate, puternice şi racordate la sistemele de valori europene. Apetenţa cu care foştii tovarăşi de tenis, de concedii, de afaceri, de schi, de mici şi de grătare se dau în gât unul pe altul îmi arată că statura lor morala este cea a unor chelneri de bacşişuri mici!

Îţi cam poţi face o idee despre ce fel de micimani au ocupat posturile şi funcţiile mari din acest Stat pe care l-au jefuit sistematic dându-şi mâna transpartinic pe sub masă. De câteva luni de zile aflăm că nici vorba de ură sau de duşmănie între Koveşi şi Ponta, între Ponta şi Udrea, între Băsescu şi Ghiţă… şi câte găleţi cu lături televizate nu ne-au servit ei nouă în anii în care au trecut, mimând lupta politică şi ideologia de partid!

Această chelfăneală generală ne arată cum oameni de presă mare au servit interesele acestor mafioţi cocoţaţi în vârful statului fiind scutierii şi purtătorii de lance rând pe rând, ai fiecărei tabere. Cam în asta stă rotativa puterii şi linia de presă a …presei româneşti!

Cel mai deranjant este când un mare ziarist şi strateg electoral, care i-a servit pe toţi începând cu Adrian Nastase şi sfârşind cu Traian Băsescu, nu a fost deloc contrariat de manevrele oculte ale celor care jefuiau statul. Din contră… era de partea lor, îi sfătuia, le făcea presă pozitivă. Doar după ani de zile a început să scoată mizeria de sub preş, dar disculpându-se total imoral, dând afară din el întâlniri complice din noaptea alegerilor, la care a participat motivând, paradoxal, că era nevoie de el, căci de aia fusese chemat! Era nevoie de el!!!

Toate acestea, şi multe altele, mă fac să cred că Statul de Drept din România este de fapt un Stat Penal, în care nu e bine să mergi în justiţie pentru că justiţia e la ei.

Iar noi… suntem la justiţia lor!

 

Valentin Fulger

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *