LiceuPetrila-PrezUpet2018-016

Știința Petroșani și-a fixat obiectivul pentru rugby în 7: locul trei

Echipa de rugby Știința Petroșani are la ora actuală un lot de 24 de jucători cu care va efectua un cantonament pe plan local în perioada 17-24 august. Echipa va debuta luna acesta în Campionatul National de Rugby în 7. “Obiectivul nostru este clasarea pe locul trei. Vom efectua un stagiu de pregătire pe baza de la Petroșani”, a spus Eduard Edelhauser, președintele Consiliului de Administrație al Științei.

Sistemul competițional a suferit modificări destul de mari, în sensul că din trei divizii au mai rămas două, fiind comasate ultimele. Astfel, în Superligă, primul eșalon, ar urma să evolueze opt echipe, iar în Divizia Națională de Seniori (DNS) 12. Cu toate acestea, în DNS nu s-au înscris decât 11 echipe și rămâne de văzut dacă se va juca în sistem campionat cu toate formațiile sau se vor face două grupe pe zone geografice. Printre cele 11 echipe înscrise în DNS se numără și Știința Petroșani, echipa din Vale urmând a începe noul sezon cu multe schimbări.

Jucătorii de la Știința Petroșani s-au reunit săptămâna trecută, sub conducerea unui nou antrenor, Adrian Costache. El va fi ajutat din postura de antrenor secund de Alexandru Lupu, care va rămâne şi jucător. Adrian Costache este un fost component al echipei din Petroşani din perioada de glorie a clubului, de două ori câştigător al Cupei României cu Ştiinţa. “Vom avea multe noutăţi la echipă, începând cu antrenorul şi terminând cu nume de jucători. Avem un antrenor care s-a identificat cu echipa Ştiinţa, în plus Adrian Costache este şi fost antrenor de lot naţional de juniori. De asemenea, mă bucur că am reuşit să îi păstrăm în lot pe jucătorii Lucan şi Gherasim, componenţi ai lotului naţional de juniori al României. Am mai păstrat în lot 12 – 13 jucători din sezonul trecut şi vor mai veni alţi opt jucători, viitori studenţi la Petroşani. Anul trecut am avut un lot mai subţire şi în momentul în care s-au accidentat jucători, nu am avut înlocuitori. În noul sezon, ne propunem să avem un lot format din cel puţin 26 de jucători, pentru a evita astfel de probleme. Avem planuri cu Ştiinţa, cu toate că în sezonul care vine nu avem ca obiectiv promovarea. Dacă va fi un campionat cu două serii, atunci dorim să ne clasăm între primele trei echipe”, spunea înainte de reunirea lotului Eduard Edelhauser, prorectorul Universităţii Petroşani.

Data începerii exacte a campionatului nu a fost încă stabilită, însă ceea ce se știe este faptul că vor avea loc turnee de rugby în 7 ale DNS. Sunt trei turnee programate în datele de 25 august, 1 septembrie şi 9 septembrie, la care vor participa și cei de la Știința Petroșani. Locaţiile urmează a fi stabilite după înscrierea echipelor şi dorinţa acestora de a organiza aceste turnee.

L.J.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *