1394860804_sigla-CS-Stiinta-Petrosani

Știința, printre favoritele de la CNR7

După o ediţie de campionat în care nu a mai repetat parcursul bun din 2015, când a reuşit să cucerească titlul în Divizia Naţională de Seniori (DNS) la rugby, Ştiinţa Petroşani se pregăteşte să ia startul în noul sezon intern la sfârşitul săptămânii viitoare. Sezonul competiţional 2017 – 2018 are ca prolog Campionatul Naţional de rugby în 7 (CNR 7).

Principala problemă a trupei din Dealul Institutului o reprezintă bugetul.  Știința nu găsește, din păcate, sprijin nici la Ministerul Educaţiei, de care aparţine echipa,  nici la Consiliul local Petroşani, nici la Consiliul Judeţean Hunedoara cu care clubul a fost în litigiu.

Divizia Naţională de Seniori rămâne totuşi cu opt echipe şi în sezonul care va începe în toamnă. În locul Bucovinei Suceava va juca în viitorul campionat CS Tomitanii Constanţa, venită din Divizia A, al treilea eşalon valoric din rugby-ul românesc.

Ştiinţa Petroşani a terminat campionatul trecut pe locul 4, atât în sezonul regulat, cât şi în play-off, dar a salvat sezonul cu o medalie de argint la Campionatul Universitar de Rugby în 7. Este bine cunoscut faptul că Știința are mulți jucători de viteză și foarte tehnici și de aceea se numără printre favorite la competițiile de rugby în 7. La fel ca şi anul trecut, sezonul oficial debutează cu Campionatul Naţional de Rugby în 7 pentru echipele din Divizia Naţională de Seniori. Deosebirea este că acum se vor juca doar trei turnee în loc de cinci, câte au fost în 2016, pentru că şi pauza competiţională a fost mult mai scurtă anul acesta. CNR 7 începe cu turneul de la Arad din 5 august şi continuă cu cele de la Galaţi din 12 august şi Năvodari din 19 august. Dintre componentele Diviziei Naţionale s-au înscris în CNR 7: CS Năvodari, RC Stejarul Buzău, CS Ştiința Petroşani, RC Bârlad, RC Municipal Galaţi, CSU Arad şi CS Tomitanii Constanţa, singura absenţă fiind cea a lui CS Mănăştur. Locul ei a fost luat de CS Sportul Studenţesc, pentru a avea un număr par de formaţii în competiţie.

L.J.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *