jurnalul vaii jiului

Student mușcat de viperă în Retezat

 Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Iancu de Hunedoara” al județului Hunedoara a fost solicitat aseară, în jurul orei 21.00, prin numărul de urgență 112, să intervină pentru salavarea unei persoane mușcată de viperă. Cel mușcat era un tânăr în vârstă de 27 ani, student, care desfășura activități de cercetare în Rezervaţia Ştiiţifică Gemenele din masivul Retezat.

La fața locului s-a deplasat un echipaj din cadrul Serviciul Județean Salvamont Hunedoara format din 5 salvatori montani. De asemenea, la faţa locului a fost direcţionat şi un echipaj SMURD – Terapie Intensivă Mobilă. Din cauza accesului foarte dificil, echipajele s-au deplasat pedestru, neputându-se face accesul cu autoturisme, astfel salvatorii au ajuns la victimă după ce au mers aproximativ 3 ore.

Victima a fost transportată cu targa de echipajul din cadrul Serviciul Județean Salvamont Hunedoara şi predată echipajului SMURD.  I-a fost administrat serul antiviperin, a fost stabilizată hemodinamic şi  transportată la Spitalul Judeţean Deva.

A.I.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *