jurnalul vaii jiului

Trei hunedoreni au murit de gripă. Ultimul la începutul lunii

Numărul hunedorenilor care au decedat anul acesta din cauza gripei a ajuns, în această săptămână, la trei. Mai exact, pacientul decedat în data de 2 martie, la Spitalul Municipal Hunedoara, și-a pierdut viața în urma infectiei cu virusul gripal AH1N1. Confirmarea a venit la mijlocul acestei săptămâni. Conform Direcției de Sănătate Publică, numărul infecţiilor acute respiratorii înregistrate pe teritoriul judeţului Hunedoara este de 1860 de cazuri, din care pneumonii 727 de cazuri iar persoane internate un număr de 188 de cazuri.

”Până la această oră, un numar de 28597 persoane au fost vaccinate cu vaccin gripal trivalent sezonier. În sezonul rece 2017-2018 județului Hunedoara i s-au repartizat 30597 doze de vaccin gripal trivalent sezonier – față de 2017, când au fost utilizate toate cele 10600 doze de vaccin gripal trivalent sezonier care au fost repartizate judetului Hunedoara. În sezonul rece, circulaţia bolilor acute respiratorii reprezintă principala cauză de îmbolnăvire în rândul populaţiei”, se arată într-o informare a DSP Hunedoara.

Vaccinarea antigripală cu vaccin gripal sezonier continuă să fie singura metoda de profilaxie specifică a gripei. La circa 70-80% dintre persoanele care se vaccinează ofera o protecție de bună calitate.

A.I.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *