102_0591

UDMR-ul de azi, ca matrozul lui Lenin din1917

Înainte de a vă spune  un banc bun despre Lenin şi Revoluţia rusă din 1917 vreau să precizez că scriu acest articol sub imperiul unor evenimente live. Şi nu vreau ca ungurii de bună credinţă să se supere pe mine! Nici eu nu mă supăr pe ei, deşi reprezentanţii lor ne-au lăsat fără păduri!

Nu am crezut în viaţa mea că, în afară de Cristian Diaconescu, un fost pesedist pe care-l respect enorm şi care cred că ar fi reuşit să occidentalizeze PSD-ul dacă nu era faultat de gaşca lui popa Sârbu pentru a înscăuna un ginere nătâng, aş fi luat apărarea unui alt pesedist. Este vorba de premierul Tudose.

Desigur, domnul Tudose nu se compară cu Cristian Diaconescu, dar Tudose a exprimat la adresa nesimţirii UDMR o credinţă internă a tuturor românilor! România trebuie apărată! Că s-a exprimat mai metaforic, poate! Şi? Dar ce a făcut UDMR-ul cu România în ultimii 30 de ani se numeşte abuz! A siluit-o cum a vrut şi a făcut asta în gaşcă, cu toţi bezmeticii care români fiind au zis că vor şi ei să-i tragă una, aşa …din prietenie tradiţională, că de aia fură împreună!

Se adevereşte că UDMR nu avea ce să caute la Bucureşti, la Guvern, decât cu cereri! Cu solicitări pe care să fi scris: Vă rugăm frumos! Vă mulţumim anticipat!

Dar nu, nemernicii din politica românească, aceşti limbrici, pardon, TENII care au sfârşit ţara,   s-au sărutat cu ei pe gură! Până în amigdalite! Ca să fure împreună, să ne sărăcească pe toţi!

Acum, în Anul Centenarului Unirii, UDMR ca o uşuratică pusă pe căpătuială perversă începe să facă gura mare. Înfierbântată de hăndrălăul de la Buda! Ştiu că udemeriştii ar fi vrut să scriu în loc de uşuratică, uşuratic, dar nu! UDMR cu procentul ei mic nu putea să fie un uşuratic, ci o uşuratică în toată puterea cuvântului căci s-a culcat cu toţi care aveau procentul mare! Sau mă înşel? Nu cred! De ce? Ca să sugă! Şi a supt de la toţi care aveau procentul mare! Păduri, pământuri, ape, clădiri, licee, spitale, cultură, ministere, facultăţi, a supt uşuratica tot! Cu voluptate! Nu ştiu de ce nu vrea şi de la Tudose, că şi el are 47…la sută, evident!

De ce face UDMR asta? Ca să strice sărbătoarea unei FAMILII ce nu este vinovată că unii degeneraţi din interiorul ei s-au prostituat cu ea! Este o imagine tipică vremurilor: uşuratica vine la nuntă şi-şi arată dosul, strigă isteric şi face scandal! Aşa ştie ea să respecte tot suptul anilor de zile, când acest supt a făcut-o grasă şi bogată! Fără ăla de la care a supt era o proastă fără bani!

Revenind la banc.

Lenin se plimbă pe un peron de gară, undeva în Rusia ţaristă. La un moment dat un matroz ce căra o găleata cu apa rece trece prin faţa lui. Lenin îi spune: Matroz, vreau şi eu o cană cu apă. Matrozul judecă rapid: Dacă-i dau lui tovarăşul Lenin o cană cu apă rece,  tovarăşul Lenin răceşte. Dacă nu-i dau, tovarăşul Lenin se supăra! Ce să-i zic? Du-te-n pz/da mă-tii!

Trec anii, acelaşi Lenin, un alt peron de gară din Rusia ţaristă. Întâmplarea extraordinară face ca acelaşi matroz să care o găleată cu apa fierbinte de această dată, prin faţa lui Lenin. Politicos, Lenin îl roagă: Matroz, vreau şi eu o cană cu apă. Matrozul judecă la fel de rapid: Dacă-i dau lui tovarăşul Lenin o cană cu apă fierbinte, tovarăşul Lenin se arde pe gât! Dacă nu-i dau, tovarăşul Lenin se supăra! Ce să-i zic? Du-te-n  pz/da mă-tii!

Trec anii şi Revoluţia rusă de la 1917 are loc. În ceea ce avea să devină Piaţa Roşie sunt mulţimi imense care jubilează şi se bucură pentru victorie. Lenin trece printre oamenii care alcătuiesc mulţimile. Strânge mâini!

Un noroc nefast face ca Lenin şi matrozul întâmplărilor anterioare să se afle faţă-n faţă. Lenin se opreşte şovăitor din marşul său printre milioanele de oameni şi se uită la matroz: Nu eşti tu ăla care în 19xx, pe peron în gara X,  când ţi-am cerut o cana cu apa m-ai băgat în mama? Matrozul era sincer înspăimântat. Tace. Lenin continuă: Nu eşti tu ăla care în 19xx, pe peron în gara Y, când ţi-am cerut o cana cu apa m-ai băgat în mama? Matrozul şi mai înspăimântat! Lenin se enervează, şi strigă: Răspunde! Ce ai de spus în apărarea ta? Matrozul, cu noduri în gât, răspunde şoptit: I-a mai du-te-n pz/da mă-tii!

Cam aşa şi cu UDMR-ul. Orice i-ai face acestei Uniuni ea îţi va replica:  I-a mai du-te-n pz/da mă-tii!

Valentin Fulger

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *