jurnalul vaii jiului

Zgripcea: “Sută la sută venim la Petroșani”

Președintele echipei de fotbal ACS Șirineasa, Alin Zgripcea, formație care în aceste zile încearcă să găsească împreună cu primăria o cale legală de a se numi Jiul, a declarat că, după întoarcerea din cantonament, gruparea va veni la baza de la Petroșani. “Sută la sută revenim pe baza de la Petroșani. Pe această cale țin să le mulțumesc oamenilor din Vale, pensionarilor, Consiliului Local, tuturor celor care au fost de acord să continuăm aici. Le mulțumesc că au găsit soluția cinstită și corectă să rămânem. Cât privește echipa vreau să le transmit microbiștilor din Vale că vor fi noutăți. Am făcut deja 7 transferuri pe care le vom prezenta când vom veni la Petroșani. Promitem să nu-i dezamăgim și să le oferim spectacol”, a declarat Zgripcea.

În noua ediţie a campionatului Ligii 2 ar trebui să participe următoarele clubului: ACS Poli Timişoara; Juventus Bucureşti – redenumit Geto-Dacica Bucureşti; Chindia Târgovişte; FC Argeş; CS Afumaţi; Academica Clinceni; ASU Politehnica Timişoara, Luceafărul Oradea; CS Mioveni; Sportul Snagov; Ripensia Timişoara; UTA Arad; CS Baloteşti; Pandurii Târgu Jiu; Dacia Unirea Brăila; Aerostar Bacău; SSC Farul Constanţa; Petrolul Ploieşti; ACS Şirineasa – redenumit ACS Energeticianul; Universitatea Cluj.

Echipele Metaloglobus Bucureşti şi Ştiinţa Miroslava şi-au depus şi ele dosarul de licenţiere pentru Liga 2, solicitând un loc în campionat în cazul în care vreunul dintre cele 20 de cluburi amintite mai sus nu va putea începe competiţia. Sezonul 2018-2019 al eşalonului second va începe în weekendul 4-5 august, urmând ca în 2018 să se desfășoare 21 de etape, ultima rundă a anului urmând a avea loc la 8-9 decembrie. Partea a doua a sezonului se va relua pe 23-24 februarie 2019, iar ultima etapă, cea cu numărul 38, se va desfășura în weekendul 1-2 iunie 2019. Sunt programate și două etape intermediare în 10 octombrie și 28 noiembrie. În noul sezon de Liga a II-a vor particip[ 20 de cluburi. Primele două vor promova în Liga 1, a treia clasată va disputa un baraj în dublă manşă cu locul 6 din play-out-ul Ligii 1. Echipele clasate pe locurile 16-20 vor retrograda în Liga 3.

L.J.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *